Senaste Kommentarer

Top Commenters

Måndagslistan – best of Rederiet

Inlägg av Embla Sue Panova den 29 augusti 2017 i

Listor & Tips

Häromdagen fyllde Rederiet 25 bast, serien alla har sett – oavsett vad de hävdar. Själv hade jag som tradition att bänka mig med mamma varje torsdag över ett glas vin och någon gång hade vi så kul att det slutade med dans på trägolvet och stickor i fötterna. Det verkar väl inte mer än rätt att vi listar seriens highlights! (Och ja, vi vet att det är tisdag! Fråga inte ens …!)

Mickis (Ola Forssmed) kyss

Vem kan glömma Mickis kyss med den gifta mannen i rederiet? Vilken enorm genomslagskraft den fick! Kvällstidningarna gick i spinn och halva Sverige jublade medan resterande vände bort huvudena. Jag tillhörde skaran som ställde mig i soffan och skrek GO MICKI! Eftersom scenen inte finns att hitta på youtube lånar vi en spaning från Fredrik och Filips Nittileaks.

Hatet mot Viggo (Per Morberg)

Sällan har folk varit så eniga över att världens vidrigaste man var Viggo. Man kan säga att han inte låg på latsidan heller. Vedervärdig mot alla som bara tilltalade honom och två mord hann han med innan folk slapp ha honom besökandes sina mardrömmar.

Älsket mot Raspen (Göran Gillinger)

Lika mycket som vi hatade Viggo, lika lovely tyckte folk att Raspen (Göran Gillinger) var. Det är nog lite bortglömt hur populär han var. Det långa håret, de mystiska ögonen och den vita tischan. Whats not to love? (Fråga inte Yussi!)

Joker
Även om jag numera bara kan tänka på Mick Jagger när jag ser Johannes Brost (har någon missat att de är kompisar?) så var han ju en gång i tiden Joker i baren med hela svenska folket. Mannen med de enorma plastbrollorna och ett skämt i skjortärmen at all times.

Skandalerna bakom kamerorna
Det finns mycket att skriva om saker som hände med Rederiets stjärnor när man inte spelade in. Många av skandalerna är faktiskt så obehagliga att det inte går att skriva om ens, men jag kan säga att någon attackerade någon med en hammare, någon hade en radioaktiv skyddsdräkt och blomspruta när han överföll småflickor och någons porträtt hänger tomt bredvid alla andras på SVTs Rederietvägg (OBS hört med egna öron.)


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg