Senaste Kommentarer

Top Commenters

Måndagslistan: Människoförsök på film

Inlägg av Embla Sue Panova den 24 april 2017 i

Listor & Tips

mandagslistan

Idag är det försöksdjurens dag och innan ni alla går med i Djurens Rätt (det kan ni göra HÄR) så listar vi på redaktionen scenarion som kanske är ännu lättare att relatera till, nämligen människoförsök.

 

Flugan

Flugan

Det alla bästa om man vill ta fram en ny produkt som eventuellt kräver offer är ju att testa på sig själv och ingen annan! Och det gör Jeff Goldblum i filmen Flugan, som fick biopubliken att både svimma och spy. Hett tips till alla sminkföretag som testar sina produkter på djur, med andra ord.

 

Clockwork Orange

Clockwork Orange

Det var ett tag på 70-talet (och säkert både före och efter och as we speak, dessvärre) som det var väldigt spännande att leka med människans psyke. I den här filmen testade man vad som skulle hända när en våldsam ung man själv blev utsatt för övervåld, genom att spänna fast honom och tvinga honom att se filmer med diverse vider. Man behöver ju inte vara ett geni för att fatta att: det går åt helvete.

 

The Experiment

The Experiment

Den här filmen är baserad på ett riktigt experiment, utfört av den välkände forskaren Philip Zambardo, som går ut på att se hur människor agerar när de placeras i maktpositioner. Experimentet urartade inte helt oväntat och det har filmatiserats flertalet gånger, här med Adrian Brody i huvudrollen, tillsammans med Forest Whitaker.

 

Orphan Black

Orphan Black

Kloner och Evil corp galore i den här grymma serien. Det kan bli lite väl stundvis, och textningen är skrattretande, men den platsar in på listan och vi kan varmt rekommendera den.

 

Black Mirror (Playtest-avsnittet)

Black mirror (Playtest-avsnittet)

När happy-go-lucky killen Cooper vill tjäna lite extra pengar, blir han tipsad om att bli testare av det nya virtual reality-spelet som sägs vara det läskigaste som någonsin gjorts. Ganska snart blir verkligheten utsuddad och vi sitter och kramar kudden och biter våra naglar. Obehagligt är bara förnamnet!

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin

Kommentering avstängd.

Fler onyanserade inlägg