Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Burgare på dagens meny

Inlägg av Jonas Derne den 28 maj 2018 i

Måndagslistan

Idag är det internationella burgardagen då hamburgare på alla sätt och vis står på menyn. Dagens lista består därför av ett par ikoniska filmscener där hamburgare spelat en signifikant roll. Har ni fler exempel? Kommentera gärna.

Pulp Fiction

”Royale with cheese” blev ett citat på mångas läppar i mitten av 90-talet efter Vincents (John Travolta) och Jules (Samuel Jackson) dialog om vad en Quarter Pounder heter i Paris.

Och det blir mer burgare i denna film. Ett stackars pojkgäng råkar ut för Jules vrede när de sitter och äter burgare till frukost från Big Kahuna.

Falling Down

Apropå frukost är ju faktiskt det som Michel Douglas är ute efter på burgarstället, men eftersom han är något sen erbjuds han istället något från lunchmenyn. Ett psykbryt och kulregn senare går dock en burgare bra.

Harold & Kumar Go to White Castle

I denna slackerrulle är två jönsar ute på ett heligt uppdrag, att ta sig till hamburgerstället White Castle och äta ja, hamburgare. Ibland krävs inte så mycket mer handling än så.

American Beauty

I ett spontant infall söker Lester tjänsten som hamburgerkrängare på Smileys istället för att slippa ha så mycket ansvar längre.

Och så en bonus

Det var inte helt lätt för översättare av amerikansk film på 40-talet innan hamburgare hade blivit ett vedertaget ord på svenska. I denna scen översätts burgers till, ja, kika själva.

Skrivet av Jonas Derne

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.

Fler inlägg av Maila Jonas Derne
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg