Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Måndagslistan: God jul och sånt där

Inlägg av Jonas Derne den 18 december 2017 i

Måndagslistan

Vissa är väl trött på julen redan, medan andra frossar vidare med julstök och annat. Själv bakade jag pepparkakor med barnen häromdagen, och det blev i vanlig ordning en smärre katastrof med mjöl i hela köket och radioaktiv (?) kristyr som frätte sönder alla kakor. Allt såg för jävligt ut, men smakade rätt gott ändå. Om man nu vill gå all in på julen gäller det förstås att titta på några schyssta julfilmer också. Här listar jag fem som väl får anses vara personliga favoriter. Vilken julfilm gillar du bäst?

Love Actually

Välgjort, roligt och smart manus är det när Richard Curtis väver ihop en berättelse om kärlek vid juletid. Bill Nighy är briljant som den bedagade hitmakaren, men det finns många sköna karaktärer i denna romantiska historia.

Nightmare before Christmas

Tim Burton animerade ihop en mästerlig berättelse om alla emo-barns favorit Jack Skellington som tröttnar på Halloween och tänker att julen är roligare istället. Magisk musik levereras av Danny Elfman.

Ett päron till farsa firar jul

Som vanligt går det mesta åt helvete när familjen Griswold är i farten. Här försöker de fira jul på hemmaplan, men när pappa Chevy Chase är inblandad vet man vart det barkar. Snart är kaoset ett faktum. Återigen.

Bad Santa

Favoritfyllot Billy Bob Thornton överträffar sig själv i Bad Santa, filmen där inte ens tomten själv längre orkar hålla uppe fasaden om en lycklig tid, familjegos och fredagsmys. Cyniskt och perfekt för de som inte tycker julen är helig.

Tomten är far till alla barnen

Och så lite svenskt på listan. Peter Haber, sprit och en massa gamla ligg ger klart gott underlag för att en julfest ska spåra ur.

Skrivet av Jonas Derne

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.

Fler inlägg av Maila Jonas Derne
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg