Senaste Kommentarer

Top Commenters

Baron Cohen gör Saddam-inspirerad diktator

Inlägg av Ingrid Forsberg den 10 juni 2011 i

Nyheter

Sacha Baron Cohen har en minst sagt imponerande hår- och skägglook i rollen som diktator i sin kommande film, som kort och gott heter The Dictator (som alltså inte alls är en remake på Chaplins Diktatorn, som jag trott, och därför förberett mig på att inleda hela det här inlägget med hur tråkigt och oinspirerande det är med alla dessa j-vla remakes).

Jag anar att Muammar Kadaffi varit en stilmässig inspirationskälla

The Dictator är åter igen ett samarbete mellan Baron Cohen och regissören Larry Charles, som också regisserade Borat och Brüno, men den här gången handlar det inte om en karaktär som Baron Cohen skapat i sitt program The Ali G Show, utan är istället inspirerat av boken Zabibah And The King av Saddam Hussein. Jepp – den Saddam Hussein. Som alltså har skrivit en bästsäljande bok som sägs ha sålts i över en miljon ex i Irak. Frågan är väl dock om det verkligen var den gamle diktatorn som skrev boken själv, eller om det var en eller annan spökskrivare inblandad…

The Dictator beskrivs som ”en heroisk historia om en diktator som riskerade sitt liv för att försäkra sig om att demokrati aldrig skulle komma till det land som han så kärleksfullt förtryckte”. Den obekväma satiriska stilen som Sacha Baron Cohen brukar köra med verkar alltså gälla här med, men huruvida den här filmen kommer vara en ren spelfilm eller innehålla liknande ”dolda kameran”-scener som hans tidigare samarbeten med Larry Charles är inte känt.

Det verkar som Baron Cohen och Larry Charles verkligen lyckats fånga ett ämne i tiden i alla fall, med tanke på den situation som råder i många diktaturer i världen för tillfället. Jag har tyvärr inte sett vare sig Borat eller Brüno, så vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig.  Ni som har koll – tror ni att det här kommer bli bra?

The Dictator beräknas ha premiär den 11 maj 2012.


Skrivet av Ingrid Forsberg

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg