Senaste Kommentarer

Top Commenters

Mästerverket Enter The Dragon fyller 40 år!

Inlägg av Embla Sue Panova den 19 augusti 2013 i

Filmtips Nyheter

bruce

Ibland glömmer jag lite bort hur mycket jag älskar kung-fu-film. Men idag är det 40 år sedan Enter The Dragon kom vilket är en god påminnare om att det är hög tid att beställa hem kinamat och hoppa upp i soffan. Eftersom jag själv var minus 1 år då kan jag inte precis säga: Nämen är det 40 år sen, gud vad tiden går! Men jag blir ändå nostalgisk när jag tänker tillbaka på alla de gånger jag gått till Ditokans karate-klubb i Linköping med min svettiga lilla väska och min inte på långa vägar tillräckligt uppmjukade dräkt med vitt bälte – allt för att bli lika ultracool som Bruce Lee. Det blev jag givetvis inte. Därför att ingen är lika cool som Bruce Lee.

I Enter The Dragon ska det fajtas på en ö där knarkkungen Han håller till.” The Deadly Three” (Bruce Lee, John Saxon och Jim Kelly) åker dit för att bekämpa gangstern – med nävarna (as you do).  Både filmen men särskilt slutscenen, med en närkamp bland över 8000 speglar, är en av genrens mest kända.

Jag vet att jag inte är den enda som har ett barn i mig med en dröm om att bli Bruce Lee. Har du ännu inte sett denna kung fu-pärla eller tror dig vara ointresserad av dylikt – tänk om! Det är aldrig försent att med suktande ögon kolla in mannen som gav Elvis sina karate-moves på scenen darra loss i en dödsstöt.

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg