Senaste Kommentarer

Top Commenters

Hollywooddebut med Colin Firth som vampyr

Inlägg av Ingrid Forsberg den 15 mars 2011 i

Film Nyheter

Park Chan-Wook eller Chan wook-Park? Därom tvista de lärde.

Koreanska Park Chan-Wooks film Stoker får nyligen Oscarsbelönade Colin Firth i huvudrollen. Park Chan-Wooks första engelskspråkiga film är en historia om en flicka och hennes mamma som, efter faderns död, återförenas med hans mystiska bror. Firth ska spela den mystiska brodern, och mamman och dottern av Nicole Kidman och Mia Wasikowska (The Kids are allright & Alice in Wonderland).

Det verkar som att det här är en slags vampyrfilm, om inte annat att döma av den Bram Stoker-klingande titeln, men det är inte riktigt tydligt på vilket sätt, och vilken typ av vampyrer det handlar om. Det hintas om att Colin Firths karaktär är vampyr, och det låter ju onekligen spännande.

Visst ser han lite vampyrisk ut redan här?

Park Chan-Wooks senaste långfilm Thirst hade ju faktiskt också ett annorlunda vampyrtema, med en präst som smittas av ”vampirism” och tvingas överge sitt asketiska leverne.

Innan dess har han också gjort den hajpade hämnd-trilogin med Sympathy for Mr. Vengeance, Oldboy and Lady Vengeance. Själv har jag bara sett Sympathy..., och hade tyvärr riktigt svårt för den, men Park Chan-Wook känns hur som helst som en spännande regissör, och det ska bli intressant att se hur det går för honom när han tar steget till Hollywood.

Skrivet av Ingrid Forsberg

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Michael

    Om du bara har sett Sympathy for Mr. Vengeance som är den enligt mig sämsta av de tre, men vill då påpeka att jag gillar den. Så måste du se de två andra. Oldboy är ett mästerverk. En fantastisk film av Park Chan-Wooks. Helt klart en av mina favoriter. Bara så det är sagt 🙂

Fler onyanserade inlägg