Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Jeff Daniels aktuell för Sorkin-serie för HBO

Inlägg av Ingrid Forsberg den 22 mars 2011 i

Nyheter TV

Aaron Sorkin & Jeff Daniels

Jeff Daniels är aktuell för huvudrollen i Aaron Sorkins kommande projekt för HBO, som utspelar sig bakom kulisserna på amerikansk nyhets-tv. Om Daniels får rollen, och piloten blir en serie, skulle det vara första gången som Daniels har en stor tv-serieroll. För de flesta är han nog mest känd som Jim Carreys sidekick i Dum & Dummare, men han har också spelat en hel del seriösa roller, som i Noah Baumbachs pärla The Squid & the Whale från 2005.

Projektet, som ännu inte har något namn, utspelar sig alltså precis som flera andra Sorkin-projekt bakom kulisserna på något. Här är det amerikansk nyhets-tv, tidigare har det varit bakom kulisserna i Vita Huset (West Wing), en Saturday Night Live-liknande sketchserie (underskattade Studio 60 on the Sunset Strip, som tyvärr bara fick en säsong!) och ett sport-nyhetsprogram (Sports Night).

Sorkin skrev ju också oscarsbelönat manus till The Social Network, och det känns inte helt långsökt att även se det som en bakom kulisserna-historia, om hur Facebook kom till.

Det här är Sorkins första projekt för en kabelkanal som HBO – hans tidigare serier har sänts på de rikstäckande och marksända kanalerna ABC och NBC. Kanske blir det därför mer frispråkigt den här gången.

Hur som helst kan vi säkert förvänta oss ett intellektuellt, välskrivet tv-drama med oerhört mycket dialog. Och om inte karaktärerna pratar med varandra samtidigt som de skyndar fram genom korridorer – Sorkins kännetecken ”walk and talk” – kommer i alla fall jag bli besviken.

Skrivet av Ingrid Forsberg

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg