Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Lukas Moodysson gör ny långfilm

Inlägg av Ingrid Forsberg den 16 april 2012 i

Nyheter

Visst har vi alla längtat lite efter att Lukas Moodysson ska göra en ny långfilm? Nu ska han det! Till hösten startar inspelningen av Vi är bäst, som är baserad på seriealbumet Aldrig godnatt av Coco Moodysson (som är Lukas fru).

Filmen utspelas i Stockholm 1982 och kretsar kring tjejerna Bobo, Klara och Hedvig.  ”Tre tjejer som är tolv-tretton år. Som drar runt på gatorna och babblar. Som är modiga och tuffa och starka och svaga och förvirrade och knasiga. Som får klara sig själva alldeles för tidigt. Värmer fiskpinnar i brödrosten när mamma är på krogen. Startar ett punkband utan att ha instrument att spela på, trots att alla säger att punken är död. Om att vara annorlunda och om en vänskap som är större än allting annat.”

I pressmeddelandet beskrivs det som en film med både mycket humor och mycket allvar. Och med mycket musik. Och det känns ju igen från Moodyssons två första långfilmer Fucking Åmål och Tillsammans – som faktiskt är två av de bästa svenska filmer som gjort om ni frågar mig.  Efter dem har han gjort betydligt mörkare (och mer experimentella) filmer, och dessutom gjort en internationell avstickare med Mammut, med Michelle Williams i en av huvudrollerna. ”Jag hoppas det blir en glad film, full av hopp och livskraft” säger Lukas Moodysson om sitt nya projekt, och även det tyder väl på att han återgår till den stämning som han förmedlade i sina två första långfilmer.

Vi är bäst kommer ha premiär hösten 2013

Skrivet av Ingrid Forsberg

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg