Senaste Kommentarer

 • Johan Anderson on Dr Who – Alla tiders doktor

  Jag är ju lite rädd för att det med en stor dos nostalgi som jag kommer ihåg den, jag har...
  Posted 21 juli, 2017
 • Simon on Vi drevar på.

  Inte så konstigt att folk tycker till om någons tröja eller smink i det sammanhanget, det utesluter inte att man...
  Posted 21 juli, 2017
 • Lindman1 on Apornas Planet: Striden – Den grandiosa finalen

  Tack Petter! Det var mycket roligt att höra, det gjorde helt klart min dag. Jag suger åt mig berömmet likt...
  Posted 20 juli, 2017
 • Petter Stjernstedt on Apornas Planet: Striden – Den grandiosa finalen

  Hej, måste bara säga att du skriver mkt bra! Beskrivande, metaforiskt, inlevelsefullt. Vi skribenter (Kulturbloggen) måste stötta varandra. Och håller...
  Posted 19 juli, 2017
 • Therese Wåtz on Dr Who – Alla tiders doktor

  Ja, han är onekligen väldigt populär (med rätta). Jag ska ta en till titt på Baker, för han har fått...
  Posted 19 juli, 2017

Top Commenters

Missa ej – Game of thrones-fest på Nalen

Inlägg av Ingrid Forsberg den 14 oktober 2011 i

Intervjuer Nyheter

Är du sugen på att klubba i King’s Landing? Imorgon är det dags för andra upplagan av de tv-fester som Johanna Koljonen och Lång-Kalle arrangerar på Nalen i Stockholm, och nu är det Game of Thrones-tema!

Johanna Koljonen, vad har du för tips på hur man kan  klä sig under kvällen om man inte vill gå hela vägen och hyra sig en outfit från typ Svarta Kattens handelshus?

– Man kan hitta ganska fina grejer i vanliga maskeradaffärer, allt som andas till exempel ”barbar”, ”gladiator”, ”robin hood” eller ”munk” funkar ju faktiskt ypperligt. Game of Thrones är så roligt eftersom det finns så många olika kulturer att välja mellan – lord Varys, till exempel, bär ju till exempel vad som verkar vara en kimono. Men man kan också vara konventionellt fashion och välja medeltidsinspirerade plagg, det finns massor från de senaste åren. Eller klä sig nördtraditionellt i en tischa med lämpligt tryck på! Det är ju inte en maskerad, det är en klubb!

När det gäller klädsel finns det dock vissa gränser. Sådant som klubbarrangörer oftast inte behöver reflektera över, men är det Game of Thrones-fest så är det.

– Helt naket funkar inte juridiskt, men man kan vara mycket avklädd om det tydligt är i enlighet med temat. En annan begränsning är att även om vi vet att en del kommer i rustning så får man inte ta in blankvapen, inte ens bluntade, alltså trubbiga, sådana.

Så länge du lämnar svärdet hemma är det fritt fram att ha Eddard Stark som modeförebild på lördag

Men vad spelar man egentligen för musik på en Game of thrones-fest?

– Vi tyckte det var viktigt med seriösa DJ-bokningar för att betona att det här är en klubb dit man faktiskt ska kunna gå för att dansa. Mamma & Pappa spelar typ disco på dansgolvet, vilket kommer vara fantastiskt. I tronsalen hör vi Anna Bäfverfeldt (Hallogallo) och DJ Brusa högre lilla å som har plockat fram skivor de mer sällan kan spela ute, sånt som har trollkarlshattar och pyramider på omslagen. Jag hoppas på en del fantasy-skäggfunk från proggeran till exempel, det är ju en genre där Sverige verkligen låg i framkant när det begav sig och det är så jävla bra musik.

Och för den som tycker att det som verkligen saknas på krogen är att sitta med ett ölkrus i handen och snacka belägringsteknologier så hälsar Johanna att Livrustkammaren kommer finnas på plats med en rustning och en person som vet en hel del om den riktiga medeltiden.

Tid: lördag 15 oktober, 22-02

Pris: 100 kronor, biljetter i dörren

Åldersgräns: 18

Plats: Nalen, Regeringsgatan 74, Stockholm

Skrivet av Ingrid Forsberg

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg