Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Premiär för Netflix-serien Orange is The New Black

Inlägg av Ingrid Forsberg den 11 juli 2013 i

Nyheter

orangeblack

Idag har Netflix nya originalserie Orange is The New Black premiär. Det är Weeds-skaparen Jenji Kohan som ligger bakom serien som utspelar sig i ett kvinnofängelse, och handlar om den unga kvinnan Piper som hamnar bakom galler för ett gammalt brott som hon begått tillsammans med sin flickvän efter college. Numera är Piper förlovad med en man och lever medelklassliv, men måste alltså plötsligt byta sitt bekväma liv mot den inlåsta tillvaron i en orange fängelseoverall. Det beskrivs som en tragikomisk serie, och tematiken verkar påminna om den i just Weeds, där en medelklasskvinna i villaförorten börjar sälja marijuana för att försörja familjen efter att hennes man plötsligt gått bort. Också där finns ju kontrasten mellan det lugna familjelivet i villan och den kriminella världen, och det är ju rätt mycket scener från kvinnofängelser i Weeds också…

Huvudrollen spelas av Taylor Schilling, som spelade Ben Afflecks fru i Argo, och rollen som hennes medbrottsling spelas av Laura Prepon, det vill säga Donna i That 70’s Show. Och Pipers make spelas av American Pie-killen Jason Biggs.

Det här är alltså ytterligare en av Netflix originalproduktioner, och det innebär att första säsongens alla avsnitt nu finns tillgängliga att se för er som har Netflix-abbonemang. Jag som är ett Weeds-fan kommer absolut kolla in Orange is The New Black, och återkommer om några dagar med ett första utlåtande!

Skrivet av Ingrid Forsberg

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg