Senaste Kommentarer

 • Olof on Assholes off screen

  Intressant ämne. Svårt att överblicka. Vill vi ha en nolltolerans, eller var sätter vi gränsen? Ett sätt att lösa problemet,...
  Posted 26 juli, 2017
 • Johan Anderson on Dr Who – Alla tiders doktor

  Jag är ju lite rädd för att det med en stor dos nostalgi som jag kommer ihåg den, jag har...
  Posted 21 juli, 2017
 • Simon on Vi drevar på.

  Inte så konstigt att folk tycker till om någons tröja eller smink i det sammanhanget, det utesluter inte att man...
  Posted 21 juli, 2017
 • Lindman1 on Apornas Planet: Striden – Den grandiosa finalen

  Tack Petter! Det var mycket roligt att höra, det gjorde helt klart min dag. Jag suger åt mig berömmet likt...
  Posted 20 juli, 2017
 • Petter Stjernstedt on Apornas Planet: Striden – Den grandiosa finalen

  Hej, måste bara säga att du skriver mkt bra! Beskrivande, metaforiskt, inlevelsefullt. Vi skribenter (Kulturbloggen) måste stötta varandra. Och håller...
  Posted 19 juli, 2017

Top Commenters

Omfamna din inre cylon på Battlestar Galactica-fest på Nalen

Inlägg av Ingrid Forsberg den 16 december 2011 i

Intervjuer Nyheter

 

Imorgon är det säsongsavslutning av Tv på Nalen – klubbarna som Johanna Koljonen och Lång-Kalle anordnar på Nalen som hyllningar till olika tv-serier. Och det blir en mäktig avslutning, nämligen bästa sf-serien Battlestar Galactica!

Redan klockan åtta blir det förfest med Tekniska Museets Nördcafé, som är en föreläsnings- serie om olika extremt nördiga ämnen. I morgon blir det förstås Battlestar Galactica-tema, med en dansk religionsvetare som pratar om religionens inverkan på BSG – både hur författarnas religion syns i serien och hur karaktärerna drivs av sina respektive religioner. Dessutom kommer designduon Ideofon och talar om sin Radioactive Orchestra, som konverterar strålning till musik och följaktligen skulle kunna användas till att identifiera varelser med avvikande strålningsprofil, som cyloner.

Planer fanns på  tillhandahålla en typ Cylon-detektor på festen, där besökare som var osäkra på om de verkligen var en människa eller inte kunde få svar. Men arrangörerna upptäckte att det var svårt, och möjligen olagligt, att få nattklubbsbesökarna att ge blodprover… Men de bjuder på toast!, hälsar Johanna Koljonen (och syftar troligtvis på att cylon-robotarna kallas ”toasters”)

Tips på klädsel är olika slags overaller, och militär känsla som tank top med cargo pants. Och konventionella kostymer för politiker- och journalistkaraktärerna. ”En sak jag har tänkt mycket på den här veckan är Gaius Baltars morgonrockar. Är man man kan en lång morgonrock eller nåt slags pseudoreligiös kimono också funka alldeles ypperligt”, säger Johanna Koljonen.

DJ:s på festen blir Hanna Fahl och Miranda ”Rudy” Rudklint. ”De har pratat mycket om att hitta en ton som varken slår över i indie-elektro eller ren synth men balanserar i nåt slags rymd-kitsch. Och det ska självklart vara lättdansat, vi har som bekant ett av de mest magiska dansgolven i Stockholm”, säger Johanna.

Prognosen för att det även blir livemusik är god, eftersom det varit det på alla fester hittills. ”Även om den ibland kan ta mycket underliga former – som den två timmar långa psychobilly-jamsessionen i garderoben på Dallas-festen…”

Dessutom – SF-bokhandeln och tidningen Utopi ordnar postapokalyptisk fiskdamm. Och eftersom världen  har gått under i Battlestar Galactica är en del av grejerna avsiktligt lite sjaviga eller kantstötta.

Får inte missas. Som Admiral Adama skulle sagt: So say we all!

Tid: lördag 17 december 20-02 (föreläsning 20-21)

Plats: Nalen, Regeringsgatan 74, Stockholm

Pris: 100 kr, biljetter i dörren (föreläsningen är gratis)

Åldersgräns: 18 år

 

 


Skrivet av Ingrid Forsberg

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg