Senaste Kommentarer

Top Commenters

Tomas Alfredson gör ny Bröderna Lejonhjärta

Inlägg av Ingrid Forsberg den 23 maj 2012 i

Nyheter

Vår svenska stolthet Tomas Alfredson ska göra en ny filmatisering av Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta – det måste ändå vara den gladaste remake-nyheten på länge! Enligt vad Dagens Nyheter ”erfar” (vilket i stort sett innebär att de vet, bara att ingen med namn vill riktigt bekräfta) har Alfredson köpt rättigheterna till boken, och ska nu göra en filmversion med Peter ”Pjodor” Gustafsson som producent. Det förväntas bli en riktigt stor produktion, med budget i klass med Alfredsons Tinker Tailor Spy, det vill säga runt 200 miljoner kronor.

Det här låter ju fantastiskt om det stämmer! En fantastisk regissör med sinne för det visuella gör film av en fantastisk fantasyklassiker. Och den tekniska utvecklingen har ju kommit rätt långt sen  1977, när den förra filmen gjordes, så det borde ju kunna bli hur fint som helst. Jag är egentligen jäkligt trött på alla remakes och uppföljare, men just i det här fallet känns det snarare väldigt kul. Men vem ska egentligen spela Skorpan? Och Jonatan? Och ska de ha Prins Valiant-frisyrer? Och hur kommer draken Katla se ut? Vad tycker ni?

Skrivet av Ingrid Forsberg

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg