Senaste Kommentarer

Top Commenters

Radio blir tv och Morgan Spurlock goes fiction – i Veckans Nyheter

Inlägg av Ingrid Forsberg den 11 april 2012 i

Nyheter

Morgan Spurlock gör sin första spelfilm

Morgan Spurlock, en av få dokumentärfilmsregissörer som gjort sig ett riktigt stort namn, ska regissera sin första spelfilm, efter att enbart ha jobbat dokumentärt tidigare.

2004 blev han Oscarsnominerad för Super size me, nyligen kom den fantastiska lilla pärlan Comic Con Episode IV: A Fan’s Hope (oklart om den får svensk biopremiär, hoppas!)och snart kommer Mansome, en dokumentär om manlig fåfänga, med bland andra Will Arnett och Jason Bateman (som spelade bröder i komediserien Arrested Development). Nu jobbar han också med ett nytt filmprojekt, som alltså blir hans första fiction-film. Manuset håller på att slipas, finansieringen är fixad, och två huvudskådisar är med på tåget. Däremot har Morgan Spurlock ännu inte berättat något mer om själva handlingen, men han beskriver filmen som ”very Erin Brokivich-ish”.

Nytt stop-motion-projekt för Tim Burton

Tim Burton har samarbetat en del med författaren Seth Grahame Smith den senaste tiden – Grahame Smith har skrivit manus till Burtons kommande film Dark Shadows (premiär 11 maj), och Burton producerade filmatiseringen av Grahame Smiths bok Abraham Lincoln: Vampire Hunter (premiär 13 juli). Nu har Seth Grahame Smith (som också skrivit mashup-romanen Pride and Prejudice and Zombies) berättat i en intervju med The Hollywood Reporter att han under arbetet med Dark Shadows tog mod till sig och berättade för Tim Burton om en filmidé han haft liggande i flera år.

Och det verkar som att Tim Burton tände på idén, eftersom Seth Grahame nu håller på att skriva manus för honom. Han berättade dock inte så mycket mer detaljer om historien, förutom att den heter Night of the living och beskrivs som en stop-motion-animerad monsterfilm. Låter helt i Tim Burtons stil.

Kultigt radioprogram blir tv-serie med hjälp av Owen Wilson

This American Life är ett omtalat och hyllat program från amerikanska public service-radion, som berättar fantastiska historier på väldigt fängslande vis (podcasten rekommenderas starkt!), och nu ska ett av avsnitten bli en tv-serie för HBO. Det är ett samarbete mellan manusförfattaren Rob Thomas (som skapade Veronica Mars), This American Lifes programledare Ira Glass och skådisen Owen Wilson, och har preliminärt fått titeln Thrillsville. Dramat kommer att fiktionalisera den verkliga berättelsen om James Spring, en gång i tiden drogsmugglare, men nu familjefar och copywriter. När hans 40-årsdag närmar sig bestämmer Spring sig för att han vill göra något stort för att hjälpa andra. Så han tar på sig att hitta och rädda två flickor som har kidnappats och förts till Mexiko av misstänkta mördare inblandade i narkotikahandeln. Radionörd som jag är, så måste jag säga att jag blir lite extra nyfiken på det här nyheten!

Alexander Skarsgård får thriller-roll

Alexander Skarsgårds karriär i USA rullar på, och nu har han landat en roll i thrillern Hidden. Manus är skrivet av Matt och Ross Duffer, och det  beskrivs som ”en förhöjd skräck-thriller om en familj som gömmer sig i ett skyddsrum efter att ha flytt från ett mystiskt utbrott.” Duffer-bröderna kommer också att regissera, och mycket mer info än så finns ännu inte att tillgå. Därför kan ni istället ägna de kommande sekunderna åt att titta på den här roliga gifen av Alexanders höjdarögonblick i trailern till Battleship, som har premiär på fredag:

 

Skrivet av Ingrid Forsberg

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg