Senaste Kommentarer

Top Commenters

Wright/Pegg/Frost avslutar trilogi och Monica Z blir film – i Veckans Nyheter

Inlägg av Ingrid Forsberg den 15 maj 2012 i

Nyheter

Wright, Pegg och Frost gör sista delen i Blood and Ice Cream-trilogin

 Äntligen! Den mest älskvärda trion i den brittiska filmvärlden jobbar tillsammans igen! Edgar Wright regisserar Simon Pegg och Nick Frost i The World’s End, den sista delen i trilogin med det fantastiska namnet ”the Blood and Ice Cream-trilogy”. De tidigare två delarna var Shaun of the dead och Hot Fuzz, lekfulla hyllningar till skräck/zombie-genren respektive action/polis-genren, och fansen har nu väntat i fem år på den sista delen i trilogin, som det länge ryktats ska spela på katastroffilms-genren. Precis som i de tidigare två filmerna kommer Edgar Wright och Simon Pegg skriva manus tillsammans, och Pegg och Nick Frost spelar huvudrollerna. De tre började sitt samarbete i den fantastiskt roliga och fina serien Spaced 2009, där Simon Pegg drog med sin bästa vän Nick Frost, som aldrig hade skådespelat innan.

Handlingen till The World’s End beskrivs så här: 20 years after attempting an epic pub crawl, five childhood friends reunite when one of them becomes hell bent on trying the drinking marathon again. They are convinced to stage an encore by mate Gary King, a 40-year old man trapped at the cigarette end of his teens, who drags his reluctant pals to their home town and once again attempts to reach the fabled pub, The World’s End. As they attempt to reconcile the past and present, they realize the real struggle is for the future, not just theirs but humankind’s. Reaching The World’s End is the least of their worries.

Inte så mycket som hintar om katastroffilms-genren, förutom de där två sista meningarna…. Hur som helst, jag är oerhört peppad på detta!

 Andre 3000 blir Jimi Hendrix

Det var väl egentligen bara en tidsfråga innan även Jimi Hendrix liv blev film, i likhet med andra musikaliska storheter som Johnny Cash och Ray Charles. Klar för rollen som Hendrix är Andre Benjamin – också känd som Andre 300, ena halvan av Outkast –  som ju faktiskt också har en skådiskarriär, i filmer som Semi-pro och Be Cool. John Ridley ska både skriva manus och regissera filmen, som just nu går under namnet All is by my side.

Men – och det är ett riktigt stort men – de som har rättigheterna till Hendrix musik är ännu inte med på projektet. Det vill säga, den film som ska börja spelas in om bara några veckor, om rocklegendaren Jimi Hendrix, kanske inte ens får innehålla Hendrix musik. Ett gigantiskt problem, skulle jag vilja säga….

Monica Zetterlunds liv blir film

Även här hemma i Sverige har vi börjat få biopics om våra stora artister, som Amir Chamdins Cornelis häromåret, och nu  blir även Monica Zetterlunds liv film. Filmen Monica Z – Ett lingonris i ett cocktailglas har redan börjat spelas in i New York förra veckan, för en premiär nästa år.

Danske Per Fly, som gjorde klass-trilogin med Bänken, Arvet och Dråpet, regisserar efter ett manus av Peter Birro. Två rutinerade filmarbetare alltså, till skillnad från den som gestaltar huvudpersonen, filmdebuterande Edda Magnason. Magnason har aldrig skådespelat förut, men har desto mer musikalisk erfarenhet, och har gett ut två album.

Filmens producent Lena Rehnberg säger till Aftonbladet att det inte ska bli en kronologisk historia om Monica Z:s liv, utan att det mer är en kärleksfilm som kretsar kring hennes förhållande med basisten  Sture Åkerberg, spelad av Sverrir Gudnason. Men hur som helst så kommer det onekligen också handla om hennes karriär som jazzsångerska, särskilt att döma av att några av personern som finns med i rollistan är jazzlegendarerna Ella Fitzgerald, Miles Davis och Bill Evans.

Edda Magnason & Monica Z

Senaste Marvel-nytt

Den ultimata superhjältefilmen The Avengers är en suppersuccé och håller på att slå typ alla kassarekord på bio – i onsdags hade den spelat in 775,4 miljoner dollar, och under premiärhelgen slog den rekord genom att vara den film som gjort den bästa öppningshelgen någonsin i USA.  Det är nu helt klart (som om det nånsin var någon tvekan om det…) att det blir en The Avengers 2, dock är det inte klart om Joss Whedon upprepar regissörsskapet (hoppas!).

Avengers-resan på stora duken inleddes ju med Iron Man 2008 (Det har visserligen gjorts två Hulk-filmer också, men de kan inte riktigt räknas in, eftersom de inte är en del av hela Avengers-planen, där Nick Fury och S.H.I.E.L.D har stora roller), och sen dess har vi sett Iron Man 2, Thor och Captain America. Så vad har då Marvel på gång framöver? De tänker så klart inte missa chansen att göra uppföljare, så vi kan se fram emot Iron Man 3 (3 maj 2013), Thor 2 (15 november 2013) och Captain America 2 (4 april 2014). Dessutom har man  meddelat att en ännu inte offentliggjord Marvel-film kommer ha premiär den 16 maj 2014. Kanske är det The Avengers 2, eller kanske någon av de två filmer som Marvel Studios chef Kevin Feige sagt i en intervju med Bloomberg att de har planerat men ännu inte offentliggjort. Vad det kan vara för filmer kan man ju spekulera i…men några sannolika alternativ är en ny Hulk-film, eller den Ant Man-film som Edgar Wright skrivit på tillsammans med Joe Cornish i flera år. Eller är det kanske dags för Black Widow och Hawkeye att få sina egna filmer nu? Den möjligheten hintade i alla fall Marvel-chefen Feige om i en annan intervju nyligen, så helt osannolikt är det inte.


Skrivet av Ingrid Forsberg

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg