Senaste Kommentarer

Top Commenters

2 x Gubben i lådan

Inlägg av Alexander Kantsjö den 3 september 2010 i

Onyanserat

Oftast så görs det ett flertal olika trailers för en film. Ibland är det ingen större skillnad på dom olika alstren, men ibland kan det gå helt åt helvete. Som med trailerserna (eller hur man nu pluraliserar det) till filmen ”Buried”. Kolla här.

Official Trailer 1:

När jag såg den här trailern första gången så satt jag i en biosalong och fick fan andnöd. Bara med hjälp av ljudbilden så skapar den en kvävande klaustrofobisk känsla. Man hör rädslan i Ryan Reynolds röst och att han befinner sig i ett mycket litet utrymme. Den sista snabba tändningen hinner avslöja att han befinner sig i vad som kan vara en kista av trä. Att dom dessutom väljer att inte lägga lådan i helbild utan nere i ena hörnet förstärker den tryckande känslan av instängdhet. En grym trailer.

Official Trailer 2:

Helt plötsligt så känns det som om jag tittar på introt till Mission Impossible 4 eller senaste James Bond. Är det här ens samma film? Det verkar som om producenterna har tänkt ”om vi lurar dom med en massa färger och visuella trick så kanske dom går och tittar på den”. Den skrämmande känslan som den första trailern förmedlade är som bortblåst och det är helt fel ton för filmen, det är ju för helvete en thriller! Jag har dessutom läst manuset till ”Buried” och trailern avslöjar alldeles för mycket!

Skrivet av Alexander Kantsjö

En cineastisk allätare som framförallt slukar genrefilm och Tv-serier. Tycker att Leonardo Di caprio är på tok för överskattad och har en förkärlek för udda karaktärer. Skriver manus och drömmer om att sätta genrefilm på den svenska filmkartan. Vattuman och en smula laktosintolerant.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg