Senaste Kommentarer

Top Commenters

5 anledningar till att Tom Hardy är en bättre skådis än Christian Bale

Inlägg av Embla Sue Panova den 20 november 2017 i

Onyanserat

Både på redaktionen och i kommentarsfälten på onyanserats facebooksida (den följer ni väl??) har ett slag utspelat sig under en längre tid. Kampen mellan Tom Hardy och Christian Bale som skådespelare. En gång för alla avgörs detta nu – i en måndagslista!

1. ”Svåra roller”. 

Tom och Christian har gjort varsin roll som kanske har utmanat dem lite extra. Tom spelade Stuart i filmen Stuart a life backwards som typ ingen såg (trots att den även spelas av Benedict Cumberbatch). Det här är en sann historia om hur en författare (Benedict) och en hemlös (Tom) möts och blir vänner. Tom är så briljant att man nästan vill ha filmen osedd. Men även Christian Bale har gjort en tuff roll i The Machinist, där han spelar en sjukt smal person och han fick banta ner sig massor inför rollen. Sorry, Bale, men hur jobbigt det än är att låta bli tacosen så vinner Tom.
POÄNG: HARDY.

2. Charm.

Det är nästan orättvist att ställa upp charm som ett kriterie för att vinna, Tom Hardy är ju för fan charm på två ben. Men låt oss se vad Bale har i arkiven, bara för skojs skull. Tom Hardy har en närvaro i allt han gör vilket gör att man nästan gillar honom vilket as han än spelar. I The Take är han ett rätt stort svin som kommer ut ur fängelse, ändå gillar man honom. När Bale spelar svin (exempel American Psycho) ställer man sig ganska neutral till det hela och när han ska spela varm (när gjorde han ens det?) så känns det inte övertygande alls. Nej, jag vet definitivt vem jag skulle vilja sitta bredvid på middag.
POÄNG: HARDY

3. Superhjältar.

Både Tom och Christian har faktiskt spelat med i superhjältefilmer. Bale som självaste Batman och Hardy som Bane (i Batman). Egentligen borde ingen av dem få poäng eftersom det är tråkiga DC, men om vi bortser från det är Christian en ovanligt ocharmig Batman medan Tom täcker hela sitt ansikte för oss i 2 timmar. Pest och kolera. Hmm. Poängen går helt enkelt till Heath Ledger som åtminstone gav lite svärta åt skiten.
POÄNG: HEATH 

4. Jämställdhet.

Rollen i Mad Max Fury Road, som redan är en omtalad film på grund av kvinnlig stark huvudroll osv, gör Tom Hardy med bravur. Hans uttalanden kring filmen och svar på märkliga sexistiska frågor ger också guldstjärna i kanten. Bale har knappast bidragit med något stort på vita duken som gett feminismen en skjuts, MEN han har uttalat sig om vikten av att lära döttrarna att de kan göra vad de vill. Dock att Hardy gör det som är snäppet bättre, inte bara peppar tjejer att bli som killar, utan kliver åt sidan för dem.
POÄNG: HARDY

5. Temperament.

Christian Bale fick ett omtalat tantrum på fotografen under inspelningen av Terminator 4 som har gått viralt. Alltid oskönt när folk visar sig vara otrevliga, särskilt mot de som inte kanske kan vara till nytta för dem. Hardy är omtalad för att vara en sjukt härlig och mjuk man, det finns till och med ett instagramkonto där han kramar olika hundvalpar (@tomhardyholdingdogs). De få gånger han verkar bli irriterad har han ett betydligt mer subtilt sätt att visa det.
POÄNG: HARDY


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg