Senaste Kommentarer

Top Commenters

Apollo 18 – Trailer

Inlägg av Måns Lindén den 26 februari 2011 i

Onyanserat

Nej! Den här filmen har inget med den svulstiga ”Apollo 13” att göra. I Ron Howards patriotiska pekoral från 1995 försökte Tom Hanks, Ed Harris och Kevin Bacon hålla fanan högt men misslyckade rejält på grund av sirap och stråkar.

”Apollo 18” saknar samtliga dessa komponenter. Tack och lov.

”Apollo 18” har regisserats av Gonzalo López-Gallego. Han har inte gjort något som du har sett och skådisarna är även dom helt okända.

”There´s a reason we´ve never gone back to the moon”

Taglinen säger egentligen allt. Det andas konspiration och mörkläggning. I ”Apollo 18” har regissör López-Gallego tagit one-location-konceptet till ytterligare en nivå. Närmare bestämt rymdnivå. Och där kan som bekant ingen höra dig skrika.

Men skriks gör det.

Jag får en riktigt bra känsla av trailern även fast den visar aningen för mycket. Det hade räckt med att antyda eventuella obehagligheter men det gör inte så mycket. Min toleransnivå är hög (kanske högre än din) när det kommer till skräck i rymdmiljö och jag tror och hoppas att den levererar.

Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg