Senaste Kommentarer

Top Commenters

Årets Bästa & Sämsta 2011 – Christian

Inlägg av Christian Eklöw den 30 december 2011 i

Onyanserat

Bästa Film

Barney´s Många Liv (recension)

Paul Giamatti var med i fem filmer förra året och det här var den bästa. Birollernas mästare ( i kamp med Philip Seymour Hoffman) levererade en fantastisk huvudroll och lyckades med konststycket att göra en ganska vidrig karaktär till någon man ändå tycker om. Scenerna tillsammans med Dustin Hoffman är inget annat än magiska.

The Fighter (recension)

Trots att Mark Wahlberg har huvudrollen så var The Fighter en skådespelar-film. Mark var i och för sig lika träig som vanligt men alla biroller gjorde The fighter till en av de mest levande filmerna på länge. Tack Christian Bale, Melissa Leo, Amy Adams och systrarna.

Winters Bone (recension)

Inte mycket till handling men herregud vilken nerv och spänning. John Hawkes var fantastisk som Teardrop och Jennifer Lawrence fick ett välförtjänt genombrott. (Jag vet att den gick på Stockholms Filmfestival 2010 men den gick faktiskt upp på biograferna i januari 2011)

Win Win (recension)

Underbara Paul Giamatti igen. När han gör en huvudroll vet man att det är något speciellt. Win Win är en historia som gjorts hundra gånger förr men aldrig så här bra.

World invasion Battle Los angeles (recension)

Jag vet inte ifall jag sov igenom den här filmen och drömde att jag gillade den eller om jag inte var vid mina sinnes fulla bruk, men WIBLA var en av de bättre actionfilmer jag sett på länge. Antingen så är det bara jag som har smak, eller så har alla andra det och inte jag. Jag som inte ens brukar gilla actionfilmer.

Bästa Tv

Sons of Anarchy s04

Trots att säsong 3 var en liten plump i protokollet älskade jag den. Nu när Sons of Anarchy är tillbaks i gammal god form kan jag inte annat än önska att det aldrig tar slut.

Game of Thrones

En otroligt välgjord serie med fantastiska cliffhangers. Tyrion Lannister (Peter Dinklage) är en av de bästa tv-karaktärerna på länge.

This is England 86

JA! Jag vet att den visades 2010 i England men Canal+ sände den inte förrän 2011. Tror jag i alla fall. I annat fall så är den så bra att den kommer in på 2011 årslista också. Det här måste ni se. En blandning av drama, tragedi och humor som jag aldrig sett förut.

Life’s too short (recension)

Det började inte så bra och är inte i närheten av så bra som The Office och Extras men då och då blixtrar det till så pass mycket att den kvalar in. Sen ska jag villigt erkänna att jag inte sett så mycket Tv-serier i år.

Sämsta Film

Outrage (recension)

Jag har inte sett någon av Takeshi Kitanos tidigare filmer och kommer inte göra det. Outrage var ren skär skit. Som om Stefan och Krister fick för sig att göra en hård gangsterfilm.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (recension)

Johnny Depp springer omkring och mumlar och göra roliga miner i över två timmar. Mår lite illa när jag tänker tillbaka på det.

Something borrowed (recension)

Ytligt, tråkigt och helt oangagerande.

Hanna (recension)

Jean-Claude van Damme skulle ha gjort den här filmen 1987 men manuset var för dåligt. Regissören Joe Wright har sett A Clockwork Orange för många gånger. Lägg ihop de två elementen och du får en av årets mest överskattade filmer.

Friends with benefits (recension)

Hippa repliker, popkulturella referenser, halvnaken Justin Timberlake, popkulturella referenser, Halvnaken Mila Kunis, Hippa repliker, popkulturella referenser, Hippa repliker, popkulturella referenser, halvnaken Justin Timberlake, popkulturella referenser, Halvnaken Mila Kunis, Hippa repliker, popkulturella referenser, halvnaken Justin Timberlake…

Sämsta Tv

Stockholm Båstad (recension)

En tråkig komedi är nog det sämsta som finns. Sen skulle jag gärna vilja att ni förklarar för mig hur Herr Magnusson kommer undan med sin usla skådespelarinsatser? Han får aldrig kritik för det. – ”Men han är ju ingen skådespelare”. Skådespela då inte förhelvete.

Morden i Midsomer

Har ingen aning om Morden i Midsomer görs fortfarande eller om det är gammal skit som kastas på mig, men fulare tv-serie får man leta efter. Känns som de har anställt Big Brothers radiostyrda fotograf. Som om inte det var uselt nog så är manusen så ointressanta att jag skiter fullständigt i vem som mördat vem och snott vems gamla traktor.

Gäster med Gester (recension)

Varför?

Slutligen

Ser väldigt mycket fram mot This is England 88 och är nyfiken på vad Lasse Hallström kan göra med Hypnotisören. Är lite orolig över att Bilbo kommer vara en blek kopia och är säker på att nya läderlappen kommer tilltala mig lika lite som den förra. Jag hoppas att Zooey Deschanels serie New Girl visar att sitcoms inte är ett utdött format och att Jason Reitmans nya film Young Adult (med manus av Diablo Cody) är lika bra som hans tidigare. Är sjukt orolig över att 50/50 inte ska leva upp till mina förväntningar och tycker det ska bli riktigt roligt med Svt’s nya scifi dramaserie Äkta människor (trots att jag är lite partisk). Annars ska jag mest spendera tiden med att se de filmer som jag missat under 2011. Drive, Submarine, Crazy Stupid Love, Midnatt i Paris, Bridesmaids, Play, Shame, Hesher mfl. Jag tror att en hel del av dem hade platsat på min lista.

 

 

 

Skrivet av Christian Eklöw

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Henrik

    Tycker att du är lite väl hård på Stockholm – Båstad, den hade väll iallafall snygga miljöer 😉 drive är årets bästa, se den pronto! Gott nytt år!

  • Jag var alldeles för snäll mot Stockhlm-Båstad. Drive ska jag se så fort jag kan. Dock lite orolig för att jag kommer bli besviken. Mina förväntningar är så sinnesjukt höga och då brukar det krascha.

  • Vill meddela alla att jag INTE blev besviken på Drive. Grymt bra! Vilken nerv, vilket foto, vilka skådespelare, vilken musik!

Fler onyanserade inlägg