Senaste Kommentarer

Top Commenters

Dokumentärvecka: The Aristocrats

Inlägg av Embla Sue Panova den 20 oktober 2013 i

Onyanserat

aristio

En dokumentär på 1 timme och 24 minuter om ett enda skämt – kan det vara kul? Ja, om det är det mest opassande skämtet man nånsin kan föreställa sig.

I The Aristocrats får man se och höra i princip alla komiker man känner till berätta om sin egen relation till Artistocrat-skämtet. Känner du inte till det? Det beror på att det är ett skämt som ingen komiker berättar för sin publik, utan bara för varann. Och grejen är att göra det så långt, perverterat och oväntat som möjligt – men alltid med samma punchline. Varifrån skämtet kommer vet man inte, men i nästan en och en halv timme får vi höra komiker som Bill Maher, Robin Williams, Andy Dick, Eddie Izzard, Jon Stewart Jason Alexander, Carrie Fisher och Sara Silverman berätta om just sina versioner.

Det här är en fantastiskt rolig dokumentär, vad man än skulle tycka om själva skämtet i sig. Men varning dock för att det kanske inte det självklara valet att sätta på tillsammans med familjen efter söndagsmiddagen.

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg