Senaste Kommentarer

Top Commenters

Drive – Trailer

Inlägg av Måns Lindén den 16 augusti 2011 i

Onyanserat

Efter den ”intressanta” Valhalla Rising är Nicolas Winding Refn återigen tillbaka på mammas gata. Och då menar jag inte att hans mamma är kriminell. För det vet jag inget om. Jag syftar såklart på Pusher-trilogin som på många sätt var banbrytande i sin grovkorniga skildring av den undre världen. Ett dussin Öresundsbroar ifrån Jens Lapidus mellanmjölksmarinerade idolporträtt Snabba Cash.

Ryan Gosling, som spelar huvudrollen i Drive, är sen länge en favorit och uppvisningen i Half Nelson och Blue Valentine gör att jag kan ha överseende med hans pinsamheter i Lars and the real Girl . I Drive spelar han en stuntman med ett något udda extraknäck.

Låter det intressant? Klicka och luta er tillbaka en stund.

Jaha.

Inte som att håren reser sig på armarna direkt. Jag tycker faktiskt det känns tämligen mediokert. Intrigen verkar tangera vilken dussinrulle som helst och man väntar sig nästan att Michael Madsen ska kliva in och väsa någon hårdkokt klyscha innan en proppmätt Val Kilmer dundrar in med en skarpladdad hagelbrakare.

Det som gör mig lite förbryllad är att filmen faktiskt vann regipriset i Cannes. Den var även nominerad för Guldpalmen.

Med den informationen och trailern i färskt minne kan man dra en av två slutsatser:

1. Att trailern inte representerar filmen särskilt väl.

2. Att juryn i Cannes helt tappat omdömet.

Jag hoppas (och tror) på det första, vilket såklart innebär att trailern får ett lågt betyg.

Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • jimmy

    ”Ett dussin Öresundsbroar ifrån Jens Lapidus mellanmjölksmarinerade idolporträtt Snabba Cash”, en av de bästa formuleringarna jag har läst på mycket mycket länge. Snyggt jobbat Måns! För övrigt hoppas även jag på alternativ ett, Gosling plus Winding Refn borde bli en bättre kombination än vad trailern antyder. /Jimmy

  • Så du har sett/läst ”Snabba Cash” nu? Tänkte samma sak när jag såg det där om Cannes.

Fler onyanserade inlägg