Senaste Kommentarer

Top Commenters

En gammal idol, en dåre och lågbudget monster – Trailers

Inlägg av Christian Eklöw den 18 augusti 2010 i

Onyanserat

Edward Burns var en av mina första idoler när jag gick på filmskolan. Han fick mig att drömma. Han sa till mig att inte lyssna på mina lärares mässande om att vi i klassen aldrig skulle få göra en egen långfilm. Att vi skulle få koka kaffe och bära sladdar i tio år innan vi ens fick chansen att prata med filmbossarna som bestämde. Jag pratade tyvärr inte med honom personligen, men han visade mig att allt går. Han skrev och regisserade filmen Bröderna McMullen. Han sålde delar av filmen innan den var inspelad till sin pappa och hans polare. Totalt fick han ihop 28 000 dollar (ca: 200 000 SEK). Alla pengarna gick åt till film (16mm) och framkallning så han fick själv spela huvudrollen och skådespelarna fick betalt i en lunch om dagen. Filmen spelades till största delen in på helgerna i hans mammas hus  och produktionen varade i åtta månader. Filmen vann Sundance 1996 och Edward Burns karriär tog fullfart.

Nu kommer hans åttonde film. Nice guy Johnny. Tyvärr ser det enligt trailern ut som att den ligger kvar på samma nivå som hans senaste alster (Looking for Kitty och Purple Violets), habilt men ganska ointressant. Jag hoppas att trailern och jag har fel och att vi får se 90-talets Edward Burns igen.

För två år sedan bestämde sig Joaquin Phoenix för att sluta som skådespelare och starta en ny karriär som musiker. Han skaffade helskägg, rappade och var allmänt påverkad mest hela tiden. Alla trodde det var fejk och det tror vi väl fortfarande. Här kan ni se den klassiska intervjun hos David Letterman (stor underhållning). Joaquins polare Casey Affleck filmade hela spektaklet och nu kommer filmen I´m still here. Dokumentär eller fejk? Vad tror ni?

Gareth Edwards har dragit ihop en monsterfilm för (enligt ryktena) 100 000 SEK. Han har själv gjort alla specialeffekter hemma i sitt sovrum och jag måste säga att det ser jävligt bra ut. Hoppas filmen är lika bra.

Skrivet av Christian Eklöw

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg