Senaste Kommentarer

Top Commenters

En uppföljare till Clockwork Orange?

Inlägg av Måns Lindén den 23 mars 2013 i

Onyanserat

431475715_640

Clockwork Orange 2?

Det kom som en chock. Ska Clockwork Orange få en uppföljare? Gjord av en snubbe som heter Florian Frerichs vars enda tidgare regijobb är en kortfilm som heter Zombiedämmerung med en budget på 150 €? Det så att ens synapser inte riktigt hänger med i vändningarna. Det finns ju givetvis en hel del som talar emot denna produktion – men helt fel är det kanske ändå inte?

Jag menar, tiden har ju på många sätt hunnit ikapp Kubricks dystra skildring av ett desillusionerat samhälle i fritt fall. Europa mår riktigt dåligt och fascismen är på framfart. Att Jimmie Åkesson och hans sorgliga gäng lagt sig på en behaglig 10%-nivå är nog bara början. Ungern har sitt Jobbik och grekerna tyckte det var helt rimligt att rösta in ett nazistparti i parlamentet. Kanske är Alex en dystopi som ligger helt rätt i tiden?

Det må vara önsketänkande men Florian Frerichs har onekligen väckt min nyfikenhet. Att trailern dessutom ser riktigt bra ut gör inte saken sämre.

Alex har premiär januari 2014

ALEX Teaser / Trailer Sci-Fi Action-Film Nikolai Kinski, Werner Daehn, Agron Krasniqi, Genta Ismajli from Florian Frerichs on Vimeo.

Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg