Senaste Kommentarer

Top Commenters

Festivaltips! Monsters of Film

Inlägg av Embla Sue Panova den 21 september 2013 i

Onyanserat

monsters

I nästa vecka drar filmfestivalen Monsters of Film igång här i Stockholm och de tuffaste av oss på redaktionen kommer givetvis att bevaka och rapportera. För dig som inte orkar vänta på att få skiten skrämd ur sig eller inte bor i storstan har skräckfesten redan dragit igång på SF Anytime där du kan se ett urval av festivalfilmerna. Det är alltså dags att förbereda nerverna – spöktimmen är slagen.

Torsdag den 26:e drar den fysiska festivalen igång med invigning för att sedan fortsätta fylla hela helgen med skräck. Här ser du filmer som Tulpa, Dark Touch, Stitches, Here Comes The Devil, A Field In England, Kiss of the Damned och Big Bad Wolves. Festivalen bjuder också seminarier om film, till exempel Women in Horror, där man snackar om kvinnor som skapar skräckfilm. Den som är intresserad av specialeffekter anmäler sig förstås till seminariet Special Effects – The Cheap Way som hålls av Monsters of Film och Filmcentrum i Stockholm. Läs allt om festivalen, tiider och annat här: http://www.monstersoffilm.se.

Du som vill behålla mjukbrallan på och hellre deltar i festivalandet från soffan istället kan mellan 20-29:e september se filmerna John Dies At The End, A Field in England, Byzantium, Berberian Sound Studio, Sticthes, Tulpa och 5 Senses of Fear via SF Anytime. Kolla in här hur du beställer hem skräcken till sig istället: www.sfanytime.com/monstersoffilm.

För dig om inte direkt kände igen vårt namndroppande ovan kommer här en liten teater-trailer med vad du kan vänta dig. Men innan du kikar in, ställ dig först frågan: ”kommer jag klä i vitt hår?”.

Mycket nöje.

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg