Senaste Kommentarer

Top Commenters

Fredrik Strage förstör trevnaden på TV4

Inlägg av Måns Lindén den 18 januari 2012 i

Onyanserat

Det finns just nu inget som är så genuint underhållande som när Fredrik Strage gästar Morgonsoffan i TV4. Att påstå att två världar möts är att missa målet. Tänk snarare avståndet mellan Mars och Pluto.

HÄR är klippet (öppnas i separat fönster)

Det här är en fest av pinsam tystnad, desperat referensfiske och ointresse från de två raljanta programledarna. Notera den kompakta tystnaden när Strage pratar om Wasteland och referenserna till klassisk konst. Eller när han lömskt gillrar en fälla som programledarna gladeligen faller i.

Strage: ”Ska vi prata lite punk”

Anna Brolin: ”Ja, det gör vi jättegärna!”

Strage: ”Ni känner väl till det VÄRLDSBERÖMDA bandet Refused som ska återförenas?”.

Tyst. Som. I. Graven.

Reaktionsbilderna vid 10:13 när han pratar om klassikern Wickerman är obetalbara. Han skulle lika väl ha kunnat pratat om nya rön rörande molluskers molykelärbiologi. Reaktionen hade blivit exakt densamma.

Så frågan är ju varför TV4 överhuvudtaget tar in Strage. Det är ju så uppenbart att programledarna inte är det minsta intresserade eller pålästa. Givetvis handlar det om att skaffa sig ett alibi. Att temporärt skapa en liten reva i den perfekta och mysiga TV4-kulissen. En kanal vars enda slutmål och existensberättigande är att underhålla med bredast möjliga utbud.

Kill List kommer helt enkelt aldrig konkurrera ut Beck en fredagskväll.

Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • Men lite cred till programledaren som kommer på att referera till Angel Heart. Fredrik ser ju chockad ut att de faktiskt klämde ut något vettigt.

 • Ingrid

  Ja, frågan är verkligen varför de envisas med sådana här inslag i morgonsoffan, det blir så jävla outhärdligt. Fattar inte heller att Strage står ut. Kommer också att tänka på Hanna Fahls krönika i DN för nån vecka sen om ett liknande ämne….
  http://www.dn.se/kultur-noje/kronikor/hanna-fahl-alla-narvarande-vill-val-innerst-inne-anda-ar-det-som-att-se-en-val-s

 • Måns Lindén

  Verkligen. Och cred till Strage som uppmuntrar trots att han är väl medveten om hur mycket jämförelsen haltar.

 • Sam

  TV4:s affärsidé: Med ett engagerande innehåll ska TV4-Gruppen vinna publikens uppskattning och förtroende, och vara det givna valet för annonsörer och samarbetspartners.
  Konsekvensen av detta blir ett stort självförtroende då de är landet största tv-kanal, parat med en oändlig ängslan över att stå ut eller inte gå hem i ”stugorna”. Resultatet blir utslätat folkligt bildningsförakt där den förankring hos folket de tror sig ha blir till en fördumning när det skulle kunna vara tvärtom. Hata

 • Miss Johnzon

  Tycker Strage är skitbra, men som sagt…han får ju oftast ingen respons från programledarna som i regel inte har en aning om vad han pratar om. Jag tror ordet som förklarar det hela bäst är tragikomiskt!

Fler onyanserade inlägg