Senaste Kommentarer

Top Commenters

The Good Fight – en första titt på säsong 2

Inlägg av Adrianna Jalming den 5 mars 2018 i

Onyanserat

”The Good Wife”-spinoffen ”The Good Fight” är tillbaka för en andra säsong! Vi har tagit en titt på de första tre avsnitten som bjuder på alltifrån intriger och rävspel i rättssalen till smått absurda ögonblick.

2017 var ett på många sätt tumultartat år, inte minst vad gäller amerikansk inrikespolitik, ett faktum som vanan trogen tycks återspeglas i flera av säsongsstartens plotlines. Både Trump och paret Obama figurerar redan på ett tidigt stadium och det råder ingen tvekan om att dagsaktuella händelser kommer att spela en stor roll under kommande avsnitt. Politiska tweets som får oanade följder, agitatoriska brandtal och oväntade företagsrockader ger uttryck för en samtid som är lika orolig som den är föränderlig. Och saker förändras snabbt i ”The Good Fight”. Närmast abrupt säger vi adjöss till en tongivande karaktär som lika fort ersatts av en annan, och ibland går det så kvickt i svängarna att till och med karaktärerna själva verkar chockade och bara kan reagera med ett gapskratt.

De komiska ögonblicken har dock inte alltid varit TGF:s starka sida, undantaget några av de excellenta sidokaraktärerna, och i många fall ter sig de här uppsluppna insticken ganska malplacé i den annars så seriösa omgivningen. Detta blir som mest tydligt i en scen där vi får höra Donald Trump i ett fejkat sexsamtal, och även om händelsen knyter an till resten av storyn hamnar humorn lite fel och känns mer påklistrad än naturlig. Men, som en tydlig markering mot USA:s commander in chief är den ändå svår att missunna seriens showrunners.

När det kommer till själva handlingen får vi lika delar nytt och gammalt den här säsongen. Maia Rindells rättsliga problem fortsätter – i slutet av förra säsongen stod det klart att hon riskerar att åtalas i sin pappas ställe och att åklagaren inte direkt tänker sky några medel för att få chansen att sätta dit NÅGON för svindlerierna – och nu har Maia till och med försetts med fotboja. Åtalet kvarstår alltså, och en rättegång kryper närmare och närmare…samtidigt som ett flertal advokater i Chicago dör under mystiska omständigheter? Som om hon inte hade det jobbigt nog! I vanlig ordning får vi också ta del av nya, fristående rättsfall mellan varven, som den här gången bland annat lyfter frågan om samtycke och hur gränserna suddas ut i reality-tv-erans ständiga jakt på tittare. En blandning av nytt och gammalt där också, med andra ord.

Sammantaget är det en mörkare, men också stundtals nästan bisarr ”The Good Fight” vi får möta i säsong 2. Fajten har blivit hårdare, råare och mer absurd – precis som världen i övrigt.

”The Good Fight” har premiär på HBO Nordic 4 mars.

Skrivet av Adrianna Jalming

Journalist, anglofil, cynisk romantiker. Föredrar eskapism framför realism och vill helst av allt leva i en kostymfilm som utspelar sig i rymden. Älskar science fiction, rom-coms, efterrätter och Tina Fey.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg