Senaste Kommentarer

Top Commenters

Hjälp, jag är rädd för finkulturen!

Inlägg av Embla Sue Panova den 13 november 2012 i

Onyanserat

Det har knappast undgått någon Stockholmare att det är filmfestival i stan. Och ej heller en östgötsk invandrare, som jag själv. Under de 12-13 år jag bott här har jag alltid haft koll på när festivalen är, men jag har aldrig gått dit. Det är för att jag är rädd för finkulturen.

När jag var i tonåren älskade jag knepig, svår och smal film. Jag trodde att den gjorde mig en stor nypa smartare än alla andra. Det fanns inget bättre än att hitta en ny film som ingen hunnit se, med svårmod som tema. Eller för den delen att se en film man inte fattade slutet, eller början och mitten, på bara för att kunna säga ”Jaa, den har jag sett. En fantastisk upplevelse som fick mig att bli pånyttfödd”.

Men med åren har jag blivit mer och mer bekväm och ids inte se för jobbiga eller konstiga saker – jag vill helt enkelt bara bli ytligt road. Jag orkar inte djupdyka i andras psyken när jag gör det med mitt eget varje dag. Ungefär. Av den anledningen har jag behållit min fördom om att Filmfestivalen bara bjuder på svårmod från länder som gör att jag inte kan äta och kolla på film samtidigt eftersom jag måste följa med i texten (för att inte tala om att utöka tankeverksamheten). Alltså har jag stannat hemma och följt favortiserier om zombies, motorcykelgäng och seriemördare.

Så igår fick jag en låååååång lista från en kompis som ska gå på filmfestival. Av artighet öppnade jag länk efter länk efter länk och insåg – det här är ju bra skit! Det är kung-fu med inslag av zombies, innanför skjortanfilm med Anton Corbijn, satanism och djävulsbesatthet, gansters och sprutande blod. Så långt ifrån mina (van)föreställningar man bara kan komma.

Filmfestivalen håller på till och med söndag. Passa på att kika på programmet – även om ni  är som jag och bara vill vila ögonen på något som underhåller i nån timme och en halv.

Program och tider hittar du HÄR!


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg