Senaste Kommentarer

Top Commenters

Hur skapar man en Blockbuster?

Inlägg av Christian Eklöw den 16 maj 2011 i

Onyanserat

The Hollywood Reporter har samlat manusförfattarna till några av sommarens storfilmer för en diskussion om manusarbete, regissörer, producenter och allt annat som ingår i jobbet att författa en kommersiell storfilm för alla. De medverkande är:

Jonathan Aibel (Kung Fu Panda 2); Greg Berlanti (Green Lantern); Ehren Kruger (Transformers: Dark of the Moon); Christopher Markus (Captain America: The First Avenger); Ashley Edward Miller (Thor) and Roberto Orci (Cowboys & Aliens)

Jag älskar dessa diskussioner om filmarbete. Jag får en liten inblick i en värld som är långt ifrån min samtidigt som jag kan relatera till det de pratar om. Hämta en kaffe och bänka dig framför datorn. Om en timme kommer du att veta lite mer om hur det går till bakom kulisserna i Hollywood.

Har du inte fått nog tycker jag att du ska kolla upp Jon Favreau tv-serie ”Dinner for Five”.

Skrivet av Christian Eklöw

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Killer-JohnC.

    Gemensamt för de där filmerna är att de har en reklambudget som motsvarar två stycken Arn-filmer och en svensk Millennium-trilogi. Vilket osökt får mig att tänka på en gammal svensk schlager:
    Allting går att sälja med mördande reklam – kom och köp konserverad gröt…

Fler onyanserade inlägg