Senaste Kommentarer

Top Commenters

Inkognito – Trailer

Inlägg av Måns Lindman den 6 januari 2013 i

Onyanserat

Du kan undkomma lagen, men inte rättvisan – det är parollen för Tre Vänners nya dramaserie Inkognito med Per Morberg i en av huvudrollerna.

Det är alltså dags för ännu en ny svensk dramaserie. Denna gång marknadsförs projektet som en blandning mellan spänning och humor. Ett koncept som länge varit framgångsrikt i USA men som vi sällan ser prov på här i Sverige. Man nämner bl.a. Dödligt Vapen och Snuten i Hollywood som referenspunkter. Det är modigt och man sätter onekligen en hyfsad press på att leverera stor underhållning till TV-sofforna runt om i landet med ett sådant uttalande men vågar man inget så vinner man heller inget.

Per Morberg släpper alltså än en gång stekpannorna och slänger av sig jeansskjortan och förklädet för att svida om till skräddarsydda kostymer och attachéväska när han ikläder sig rollen som stjärnadvokaten Johan Sjöö. Jag gillar Per Morberg och hans buffliga men samtidigt sofistikerade sätt och när han får något bra att jobba med så brukar han vara oerhört karismatisk och njutbar. Precis som när han lagar mat. Moral -och etikettpolisen kan skrika hur högljutt de vill, Morberg är som bäst när han är passionerad och lite galen.

I Inkognito har han fått nog av de brott som ostraffat begås i samhällets toppskikt och för att sätta dit de skyldiga samlar han ihop sitt egna lilla dream team, bestående av tre unga specialister: en yrkesmilitär (Susanne Thorson) en polis (Richard Ulfsäter) och en hacker (Christoffer Nordenrot). Nu skall det jagas skurkar!

Trailern ger väl inte särskilt mycket man jag hoppas i alla fall att svenskt TV-drama nu kan visa att man har någonting spännande på gång. Vi behöver det. Efter alla bedrövliga TV-deckare som har gått i stå och inget nytt blod som pumpas in i genren behöver vi visa att vi kan resa oss på nio och det är klart, Fjälbackamorden har ju krattat manegen rätt väl så det borde väl vara ganska tacksamt att köra igång nu, man har ju allt att vinna och inget att förlora för sämre lär det väl knappast bli?

Första avsnittet av Inkognito visas i TV4 måndagen 7 januari 21.00

 

 

 

Skrivet av Måns Lindman

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg