Senaste Kommentarer

Top Commenters

Iphone-apps för filmnördar

Inlägg av Alexander Kantsjö den 13 november 2010 i

Onyanserat

Tragiskt men sant...

Sen jag skaffade min iPhone så har mitt liv blivit lite roligare, lite bättre och jag har spenderat mången timme med den användarvänliga telefonens spel och appar. Som filmnörd så har jag självklart flera apps med inriktning på film och filmkunskap. Det är alltid bra att hålla sig uppdaterad när det kommer till vem som spelade vad, vem som vann Oscar när eller vem som regisserade vad. Här har ni min topp-tre-lista på appar som hjälpt mig att både färska upp och utöka min kunskap om film.

Tredje plats:

Scene it? - Movies

Nuvarande pris: 15.oo kr

”Scene it – Movies” är ganska enkelt och formen är familjär. Kategorierna är ganska varierande, från vanliga frågor till ”hitta biobiljettten”, en variant av ”hitta nålen i en höstack”. Det är det enda av dom tre spelen som faktiskt använder äkta filmklipp, men till priset av insprängd reklam mellan spelmomenten. Visst är det kanske trevligt att ha möjligheten att köpa en av filmerna som du just svarat på frågor om genom ett enkelt knapptryck, men jag tycker mest att det är irriterande eftersom jag så fort som möjligt vill gå vidare till nästa fråga så jag kan glänsa med mina nördiga filmkunskaper. Riktigt trist är det att det, i stället för frågor som  slumpas fram, bara finns fem färdiga ”spelronder”, så när du väl spelat i genom en rond så kan du memorera svaren och på så sätt få full pott. Annars ett trevligt litet tidsfördriv för dig som gillar film.

Andra Plats:

MovieCat

Nuvarande pris: 22.00 (det finns en gratis testversion)

”MovieCat” är lagom utmanande och riktigt gulligt med sina uttryckslösa men charmiga katter, i stället för riktiga filmklipp och posters så är det pälsdjuren som har huvudrollen i kategorierna. Här finns några udda men roliga spelmoment som ”dressing room” där katterna mannekängar kläder och du ska gissa från vilken film eller ”DVD chapter” där du ska gissa filmen utifrån vad DVD-kapitlen heter. Frågorna varierar från Svensson-enkla till filmnördigt kniviga men spelets största styrka är trots allt dess utformning och dess katter. Att se en poster eller en ”screenshot” från en film man känner igen men med dom neutrala katterna i stället får mig att gång på gång dra på smilbanden.

Första Plats:

Movie Challenge

Nuvarande pris: 15.oo kr (Det finns en gratis liteversion)

Den ultimata appen för dig som älskar film! Här kan du anpassa din spelupplevelse i stort sett precis hur du vill. Välj bara kategorier som du vet att du är bra på för en lättsam spelrunda eller välj bara dom riktigt smala och svåra för att utmana dig själv. Spelet kommer med ett antal grundkategorier som t.ex. Actors/Actresses, Directors, Action, Comedy, Drama, Romance osv. Varje kategori innehåller ett antal spelmoment såsom vanliga frågor, ”True or False”, ”What year?”, ”Quotes” etc. För den inbitne filmnörden så finns det fler kategorier att köpa för 7 kr styck den ena mer smal än den andra, vad sägs om kategorier som ”Alfred Hitchcock”, ”Scriptwriters”, ”Classic Movies 1920-69”, ”The Godfather, ”Superhero Movies” och nu senast ”Back to The Future”! Det dyker med jämna mellanrum upp nya kategorier som gör att upplevelsen ständigt förnyas. Köp. Köp! KÖP!


Skrivet av Alexander Kantsjö

En cineastisk allätare som framförallt slukar genrefilm och Tv-serier. Tycker att Leonardo Di caprio är på tok för överskattad och har en förkärlek för udda karaktärer. Skriver manus och drömmer om att sätta genrefilm på den svenska filmkartan. Vattuman och en smula laktosintolerant.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg