Senaste Kommentarer

Top Commenters

Jag har blivit avslöjad – av en maskin!

Inlägg av Embla Sue Panova den 23 november 2013 i

Onyanserat

geordie

Tanken var god. Att skaffa TiVo så att den kan överraska med en massa härliga program man annars hade missat. Perfekt att glida ner och upptäcka att jag som gillar Stan Lees Superhumans kunde ha missat ett liknande program om folk med övernaturliga förmågor, hade det inte varit för TiVo. Eller kunna sätta tajmern på att spela in alla Come Dine With Me som nånsin visas och få ett perfekt sällskap en seg helg. Istället blev jag brutalt avslöjad för att ha ägna en massa tid åt att kolla på skamligt dålig TV.

TiVo ljuger inte. Det har jag ju fattat nu. Känner mig lite som folk i det där bantningsprogrammet, som inte fattar varför de blir tjocka och sen blir smygfilmade när de äter dagens tionde påse ostbågar. Att TiVo inte bara spelar in Geordie Shore utan också överraskar mig med Paradise Hotel och annat realityskräp är liksom ett hårt slag i ansiktet. Trots att jag ju vet att det konsumeras en del sådant här hemma. Man vill liksom inte få det svart på vitt. Det är lite med ögonvrån jag kikar igenom vad som finns programmerat i apparaten – törs liksom inte se att där inte finns ett enda program man kan diskutera på en fest. Åtminstone inte innan shotsbrickorna kommit fram.

Men det finns hopp.  Man kan nämligen omprogrammera TiVo. Nollställa och börja om liksom. Kanske ljuga lite så att statistiken ska bli lite mera värdig. Det kommer kännas grymt när man har en vän hemma och sålt på TV:n, att kunna briljera med att ens lilla maskin rekommenderat en spännande och bildande dokumentär eller polsk-producerad indiefilm. Men hur ofta har man det? Så i realiteten måste jag manuellt radera allting TiVo tycker jag ska se på kvällen för att sedan leta upp skräpet jag egentligen ville se.

Precis som med alla som har ett beroende som drar ner en i skiten har jag faktiskt en ursäkt. Jag tittar nämligen inte på TV för att se bra saker. Vill jag se något som kommer beröra mig väljer jag själv när var och hur, inte ids jag passa en tablå – eller ens orka gå igenom den. TV är för mig vad radio är – vill jag lyssna på bra musik sätter jag ju på mina egna skivor. Och anledningen till att jag följaktligen aldrig lyssnar på radio är för att jag inte har samma fabläss för dålig musik som jag har för dålig TV. Det är helt enkelt inte underhållande att lyssna på Carola. Det är självskadebeteende.

Oavsett om man tror på ovan ursäkt eller ej (jag har själv inte bestämt mig än) kan man givetvis ändå ifrågasätta vad det är i en som gör att man har så tveksam smak när det kommer till underhållning. Det hinns dock inte med den här gången, jag ser att TiVo har gjort tre nya inspelningar.


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg