Senaste Kommentarer

Top Commenters

Julklappstips för sena.

Inlägg av Embla Sue Panova den 23 december 2016 i

Onyanserat

julklappstips

Ni vet hur det är. Julen smyger sig på en som en annan ninja och där står man, utelämnad till vad kedjorna kan erbjuda och vill ändå köpa något unikt. Misströsta inte. Vi har listat lite fina saker som alla dina vänner kan och måste bli glada för. Annars har du hela 2017 på dig att leta nya. Vänner that is. Nyckeln till succé är förstås TEMA!

Till brädspelälskaren: High Concept. De flesta av världens största filmsuccéer kan beskrivas med en enda mening. En perfekt formulering som redan innan filmen är gjord kan få påtänkta skådespelare att dregla och dryga filmproducenter att villigt öppna plånboken. En sån mening kallas för ett High Concept. Det är den magiska meningen det här spelet handlar om! Finns t.ex på Designtorget.

Till slackern: Det här är nästan för enkelt. Köp en bunt filmer, alternativt ge bort ett abonnemang på någon streamingtjänst slackern inte redan har. Slå in tillsammans med snacks, godis, en pyjamas samt en handfull presentcheckar på inställda planer att få använda när slacket sätter in = BFF forever – om än på distans.

Till spelälskaren: Nu är det ju föga troligt att den som älskar spel inte redan har köpt den minimala nyutgåvan av NES-konsolen som just kom ut, men om nu personen i fråga bor i en grotta och inte vet att den finns kommer hen vara evigt tacksam över en tidsresa förpackad i ett litet och hårt paket.

Till sci-fiälskaren: Star Trek Roddenberry Vault. Älskar någon Star Trek (som jag), så har du den ultimata klappen! En box full med så mycket godis, bortklippta scener och TRIBBLES! God Jul och live long and prosper!

Till vinälskaren: Alf Tumble är vinkännaren som skriver lite härligare vinböcker än alla andra. Förutom att han är en jordnära connisseur har han nämligen en twist när han förpackar sina vintips. Han ligger bakom böckerna Drick! och  Vin med adress och i år kom han med Vin – så funkar det, en vinbok som han har skrivit tillsammans med Petter (ja, rapparen och ja, han gör eget vin, ett annat hett tips för den som har kompisar som både gillar rusdryck och hiphop).

Till frankofilen: Världens sötaste lilla bok heter Den lilla bokhandeln i Paris och tar dig med både till Paris och Provence. Den handlar om kärlek och är faktiskt ganska magisk. Köp till lite macarons och en flaska Crèmant så är saken bœuf!

Till den svartsynte (eller förberedde): Paniken inför nyår är ju inte som 1999 när alla var beredda på att klara sig ensamma i skogen med enkom en yxa, men det skadar faktiskt inte att vara bredd. Kitta ihop en boxutgåva med någon grym zombiefilm, Herman Geijers bok Zombieöverlevnad och en burk vita bönor.

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg