Senaste Kommentarer

Top Commenters

Klantiga skådepelare

Inlägg av Christian Eklöw den 24 februari 2010 i

Film Onyanserat

I musikens värld finns det ju en klassisk historia om att Decca Records tackade nej till att spela in en skiva med The Beatles med orden: ”We don’t like their sound, and ‘guitar music’ is on the way out”.

I filmens värld finns det flera exempel på klantiga eller inkompetenta skådespelare som tackat nej till bra roller eller succéer.

Will Smith blev erbjuden rollen som Neo i The Matrix. Han funderade på saken men valde att göra Wild Wild West istället. Keanu Reeves är nog glad över det för hans karriär fick raketfart trots hans ytterst begränsade skådespeleri.

Michael Madsen fick chansen att göra rollen som Vincent Vega i Pulp Fiction, men han tyckte att Wyatt Earp verkade vara ett bättre val. Numera huserar Michael i direkt till dvd-hyllan.

Sean Connery tackade nej till att spela Gandalf för att han inte förstod manuset. Det kanske inte spelade så stor roll för hans karriär, men i erbjudandet ingick 15 % av filmernas intäkter. Cirka 400 miljoner dollar blev det.


Molly Ringwald har ett par idiotval på sitt samvete. Hon har tackat nej till huvudrollerna i: Pretty Women, Ghost och Scream.

Warren Beatty kan omöjligt vara kapabel till att läsa ett manus eller han kanske inte kan läsa över huvudtaget. Han tackade nej till huvudrollen i Blåsningen (The Sting), rollen som Gordon Gekko i Wall Street, huvudrollen i Stephen Kings Lida och till slut så sa han nej till Burt Reynolds roll i Boogie Nights. Men han gjorde ju Dick Tracy.

Det konstigaste av allt involverar John Travolta och det är inte att han tackade nej till rollen som Forrest Gump. Det konstigaste är att han överhuvudtaget var påtänkt. Herregud vilken fantastiskt dålig film det hade blivit.


Skrivet av Christian Eklöw

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Måns Lind&eacu

    Travolta tackade ju även nej till både Days of Heaven, American Gigolo och En officer och en gentleman, de filmer som innebar att Richard Gere blev en superstjärna. Liksom Warren tackade även Richard senare nej till rollen som Gordon Gekko i Wall Street, ett beslut som han enligt uppgift ångrat djupt. Men lugnast av alla är ändå Tom Selleck som föredrog Magnum PI före rollen som Indiana Jones.

  • Maku

    Stuart Townsend tackade väl nej (kan även fått kicken) till rollen som Aragorn och gjorde kvalitetsrullen Queen of the damned istället.

  • michael perlitz

    Gene Hackman tackade nej Till rollen Hanibal lecktor

Fler onyanserade inlägg