Senaste Kommentarer

Top Commenters

Lena Endre i Paul Thomas Anderson-film

Inlägg av Ingrid Forsberg den 2 juni 2011 i

Onyanserat

Det har ryktats om det ett tag, och nu är de klart att Lena Endre fått en roll i Paul Thomas Andersons nästa film, som beskrivs som ett religiöst drama.

Visst känns det som att antalet svenska skådisar som tar steget till en internationell karriär bara blir fler och fler? Hur som helst, om jag var Lena Endre skulle jag vara mycket nöjd över att den första amerikanska filmen blir just en Paul Thomas Anderson-film, för den mannen har ju inte gjort några ointressanta filmer vad jag vet. Och synopsis över detta, ännu namnlösa, projekt tyder inte heller på att det skulle bli mindre fascinerande denna gång.

Berättelsen utspelar sig på 1950-talet och kretsar kring en karismatisk intellektuell som, efter att ha upplevt fasorna i Andra Världskriget, skapar en religion som syftar till att locka andra vilsna själar i efterkrigstidens Amerika. Huvudrollen spelas av Paul Thomas Andersons stammis till skådis  Philip Seymour Hoffman (Magnolia, Boogie Nights, Punch Drunk Love), och Joaquin Phoenix spelar en alkoholiserad lösdrivare som blir hans högra hand och lärjunge.

Tydligen ska skapandet av religionen i filmen vara inspirerat av L. Ron Hubbard och hans skapande av Scientologerna, men det är oklart hur tydlig den här kopplingen kommer bli i slutändan. Oavsett så är ju uppkomsten av religioner sjukt intressant. Hur får man människor att övertygas? Det låter som ett perfekt ämne för en Paul Thomas Anderson-film.

Det är ännu inte känt vilken roll Lena Endre ska spela (eller hur stor den är), men andra klara skådisar i filmen är Amy Adams, som Seymour Hoffmans fru, och Laura Dern.

Vad tror ni om kombinationen Paul Thomas Anderson och Lena Endre, kommer den att funka?

Skrivet av Ingrid Forsberg

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Kul för Lena, jag tror en skillnad kan vara att många svenska skådisar som var med i millenium filmerna har fått bra kontakter via hollywood agenturer tack vare den internationella framgången de filmerna hade.

  • Kelly

    Kanske hon kan visa att hon kan vara en skådespelare som inte levererar repliker som om de vore lästa direkt från pappret. Eyebrow acting

Fler onyanserade inlägg