Senaste Kommentarer

Top Commenters

Livet gör skådespelaren

Inlägg av skadespelaren den 17 augusti 2011 i

Onyanserat

Märklig kommentar av ”Rokoko” på mitt förra inlägg.
Märkligt för jag tycker att kommentarerna inte hade något med mitt inlägg att göra. Du får gärna kommentera igen och berätta var någonstans i min ”reklam” text din inspiration föddes till att skriva en sådan kommentar.

En fråga om jag tycker väldigt högt om mig själv och om jag tror att jag är bättre än jag är.

Ja, jag tror väldigt högt om mig själv, varför skulle jag inte göra det? Jag tror dock inte att jag är bättre, utan jag vet att jag är precis så bra som jag är! Mer behövs inte sägas.

Sen blir jag lite förvånad, min utbildning ifrågasätts och oavsett hur länge jag utbildat mig, vilken utbildning jag än gått, så vill jag påstå att det har inte alltid med saken att göra. Finns tex många av de skådespelare som jobbar på stora teatrar som inte är utbildade utan (vilket självklart bör ses som utbildning) självlärda. Jag kanske inte gått scenskola , kanske inte någon annan teaterutbildning, kanske inte ens har gått teater på gymnasiet.

Tror man att utbildning gör en skådespelare så tror man fel enligt mig. (självklart kan utbildning ge dig en rejäl knuff framåt och vara grymt nyttigt , men kanske inte för alla)
Livet är en skådespelares utbildning.

Sen håller jag helt med dig, jag borde fan ta tag i mig själv och få ordning på det. Men det är fasiken lättare sagt än gjort de. Tex. Nu fick jag ett erbjudande om att vara med i en uppsättning på en teater. Visst fan va kul. Problemet är ju bara överlevnaden, just nu har jag heltid. Skulle betyda att jag fick sluta det jobb jag har nu, hoppa på en föreställning och sedan hoppas på att det kommer fler efter den. Det är fan inte lätt när man kanske inte bara har sig själv att tänka på ekonomiskt och annat.


Skrivet av skadespelaren

En gång på topp, igenkänd, omskriven och populär. Idag arbetslös och kämpande skådespelare. "Efter regn kommer alltid solsken" säger man ju. Kommer det även roller efter detta konstanta Monsunregn frågar jag mig. Jag är inte bitter. Bara lite.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg