Senaste Kommentarer

Top Commenters

Nu räddar vi världen!

Inlägg av Embla Sue Panova den 23 september 2018 i

Onyanserat

I veckan gick en 2 minuters lång film om klimatet runt i sociala medier. Rösten som ”Moder Jord” görs av Julia Roberts och den borde få varenda människa att skärpa till sin miljösyn. Hur det blir med den saken återstår att se, men det fick mig att tänka på vad som egentligen krävs för att få människor att bry sig om klimatet. Vi börjar med att kolla på filmen.

Men behövs kändisar och hur mycket kan de påverka – egentligen? För Julia är ju längt ifrån ensam om att låna ut sig eller ta ställning i miljöfrågan. I valet pendlade Mp mellan att komma med och att skickas ut. När jag såg det, efter den här sommaren som varit dessutom, önskade jag att jag hade lagt min röst på dem istället. Jag trodde de var så självklara med sin viktiga hjärtefråga. Faktum är att det kanske är den viktigaste frågan vi alla kan engagera oss i. För om vi inte räddar den här världen och lägger om våra vanor kommer vi inte ha någonstans att vara medan vi tjafsar om flyktingar, P3 och skatter. Och vi kommer definitivt att komma till en punkt när 30 graders non-stop-värme i 4 månader inte är något att bli glad över. (För dig som tror att det blir såhär med jämna mellanrum skiljer sig den här sommarens extrema hetta eftersom det den här sommaren inte fanns någon förklaring till värmeböljan, vilket det alltid har gjorts förr.)

Vad den här filmen, eller uttalanden från diverse kända människor med enorma plattformar, kommer göra vet jag faktiskt inte. Ibland känns det som om vi inte tar något på allvar, ens när det slår oss rätt i ansiktet. Och idag när alla har möjlighet att nå ut, kanske budskapen riskerar att drunka?

Med det i åtanke och eftersom jag vet att våra läsare är kloka as fuck, tänker jag ta chansen att göra reklam för några som kan hjälpa oss, så gott det nu går. De tyngsta jag känner till i frågan: Världsnaturfonden WWF. För faktum är att om det blir Alliansen som tar över är det sagt att naturvårdsbudgeten halveras. Utan att ta ställning i deras övriga politik kan man bara konstatera att i den här frågan finns bara en ställning att ta: de tänker fel. Och då måste vi som inte gör det rycka in. Med Julias, och din, hjälp.

Gå med i Värlsnaturfonden WWF om du har ekonomiska resurser till det (eller om du har någon annan organisation du föredrar)! De har både sin vanliga verksamhet och medlemskap för barn – om du har något sånt hemma som brinner för djur och natur. WWF har både muskler att hjälpa och påverka politiskt. Och alldeles oavsett om du kan gå med eller ej: gör det du kan i vardagen.

HÄR finns massor bra info + länkar så att du kan bli medlem. Sen ser vi fram emot våra vanliga svenska, bortregnade, somrar igen.


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg