Senaste Kommentarer

Top Commenters

Ny trailer till Oblivion

Inlägg av Måns Lindman den 2 mars 2013 i

Onyanserat

2012 var inget bra år för superstjärnan Tom Cruise. Varken hårdrocksmusikalen Rock of Ages eller den på förhand hånade filmatiseringen av Lee Childs tystlåtne hämnare Jack Reacher spelade in sina respektive budgetar. Något som Tompa nu hoppas kunna vända på i och med rymdeposet Oblivion.

För några år sedan var reklamfilmaren Joseph Kosinski ett av de hetaste nya namnen inom Hollywood och han spåddes en ljus framtid ända tills vi fick se hans långfilmsdebut, Tron: Legacy. Filmen gick väl rätt hyfsat men det blev heller ingen supersuccé. För 150 miljoner dollar i budget krävde väl den breda massan lite mer än att Jeff Bridges slentrianmässigt droppade fräsiga futuristiska mumbojumbo-citat som ”bio-digital jazz” till pumpande elektronisk musik från Daft Punk och blått stroboskopljus men det fanns ändå mycket som var bra, framför allt det estetiska och det skall bli riktigt intressant att se hur Kosinski lyckas med Oblivion.
Som många redan påpekat är upplägget ganska likt det i Pixars monsterhit Wall-E. Planeten är ödelagd och rymdsnubben Jack Harper (Cruise) städar upp efter kärnvapensfesten när snygg rymdpingla (Olga Kuylenko) plötsligt dyker upp i en kapsel för att utlösa en kedja av händelser som tvingar honom att ifrågasätta allt han vet och mänsklighetens öde vilar nu i hans händer.
Oblivion har biopremiär 12 april och är baserad på serietidningen med samma namn som också är skriven av filmens regissör.

Skrivet av Måns Lindman

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg