Senaste Kommentarer

Top Commenters

Obamas Filmtips!

Inlägg av Embla Sue Panova den 3 september 2013 i

Onyanserat

pacinobama

”Just when I thought I was out…they pulled me back in.”

I morgon får den kungliga huvudstaden celebert besök av världens mäktigaste man. Nej,  jag pratar faktiskt inte om Chuck Norris,  utan om president Obama. De viktiga frågorna som hopar sig är givetvis oändligt många: vilken är hans favoritfilm? Vilka serier kollar han på? och så vidare. På Onyanserat har vi förstås inte fått till en intervju, faktum är att vi inte ens har försökt. Men vi har lagt en helvetes massa tid på att googla fram, från tillförlitliga källor, hur du kan checka film – like a president!

Trots att presidenten blandade ihop Jedi Mind Trick och Vulcan Mind Meld och i ett tal pratade om Jedi Mind Meld så måste man ju bara buga för en politiker som överhuvudtaget tar med scifi-referenser i sina tal. Det talar ju för att resten av hans smak borde vara intressant! Här kommer listan med filmer och serier som går varma på 1600 Pennsylvania Ave.
GODFATHER 1 & 2 (”Three not so much”)
Öppningsscenen i Gudfadern är en av Obamas absoluta favoritscener. ”Den sätter stämningen för hela filmen”, menar han. Lite safe val, men ja, det går ju knappast att inte hålla med.

CASABLANCA
Man kan ju tänka sig att det är lugnt från okristlig aktivitet i Ovala Rummet med Obama som president. Han verkar nämligen vara en riktig romantiker med valet Casablanca som favoritfilm och kommentaren ”Who doesn’t like Casablanca?”. Presidenten och sveriges 2052 filmskoleelever jublar ikapp.
LAWRENCE OF ARABIA
Jag ska väl inte säga otippat, men eftersom jag själv inte sett den känns den lite ”off”? Du kanske är mer bevandrad i filmhistoria och tycker det är briljant?
HOMELAND
Inte så sjukt överraskande, eller är det det? Jag kan inte bestämma mig. Det är ju givetvis en bra serie vem man än är, men givetvis ett intressant val eftersom den ändå är politisk och kritisk både hit och dit. Frågar du någon rasande tea-party medlem, så vet du att svaret blir att serien egentligen inte handlar om Brody utan om Obamas ”hemliga” agenda.
BOARDWALK EMPIRE
En serie som kanske är omöjlig att inte älska: bra musik, fina kläder och ett Amerika som stod för mångas dröm.
THE WIRE
Enligt presidenten, och typ alla andra, tidernas bästa serie. Själv är jag inte lika övertygad, men vad spelar det för roll i sammanhanget?
MODERN FAMILY & PARKS AND RECREATION
När hela familjen samlas i Vita huset kollas det på komedi! ”Why The Face?”

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Fredrik

    Det må jag säga. Alltid lika underhållande att läsa dina grejer, Embla.

  • EmblaMalmenlid

    Det var roligt att höra, Fredrik! En försöker så gott en kan. 🙂

Fler onyanserade inlägg