Senaste Kommentarer

Top Commenters

Oliver Stone tar sig an Snowden!

Inlägg av Måns Lindén den 27 april 2016 i

Onyanserat

snowden-1

Edward Snowden

Så mycket glädje på så kort tid! Under blott två minuter och trettionio sekunder får vi se Rhys Ifans, iklädd en sagolik peruk, göra en fantastisk imitation av sandpappermannen Scott Glenn, Nicholas Cage som en borderline kolerisk regeringstjänsteman och inte minst Joseph Gordon-Levitt som Snowden själv – jag skulle kunna sätta en årsamortering på att den gode Edward själv har dubbat rösten. Otroligt likt!

Men framför allt är det skönt att Oliver Stone är tillbaka i foliehattsland efter ett otal trista dokumentärer och den skrattretande usla Savages. Det är här han hör hemma; byråkrater i dåliga kostymer mot rebeller med friheten som enda ledstjärna. Och inte minst sanningen. SANNINGEN! Stone har aldrig låtit fakta stå i vägen för bra drama (ja, jag tittar på dig JFK). Jag har läst mer böcker om JFK-mordet än de flesta friska människor och kan med fog säga att han tar sig RÄTT stora friheter med historiska fakta. Men vad spelar det för roll! Han är en mästare på att skapa sitt eget universum där allt han påstår känns rimligt.

Manipulativt? Absolut.

Oansvarigt? Kanske.

Underhållande? Tveklöst.

Snowden har premiär 16 september. 

Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg