Senaste Kommentarer

Top Commenters

One Hit Wonders – Filmmusik del 1

Inlägg av cpanov den 4 juni 2010 i

Onyanserat

Dags att göra en serie inlägg om melodier som gjorde lika stort intryck på oss som filmen. Men vars artister försvann lika snabbt som Scener ur ett kändisskap från biograferna. Är ni med? Gnugga nostalgiknölarna:

Ghostbusters – Ray Parker Jr

Vilken hit Ray Parker Jr skrev. Eller vänta? Gjorde han? Inte om du frågar Huey Lewis and the News, som tog Ray till rättsalen och anklagade honom för plagiat av deras låt – ”I want a new drug”. Ray fick krypa till korset, betala och medge att det fanns vissa likheter. Men vad gjorde det? Ray Parker Jr hade en världshit och pengarna rullade in. Så pass mycket att han aldrig mer behövde skriva (eller stjäla) en annan sång. (Bonus: här är låten han lär ha snott från.)

Take my breath away – Berlin

Fantastisk låt i en fantastisk film (Top Gun). Likt muren föll Berlin lika tungt strax efter låten blivit enorm. 2 saker jag vet idag om Berlin är följande:

1. En av medlemmarna reser fortfarande runt Tyskland och spelar på diverse  öl-festivaler.

2. VH1 har ett avtal skrivit i blod med bandet att man måste spela ”Take my breath away” minst en gång per dag.

Baby, I love your way – Big mountain

Ben Stiller tyckte att Amerikas UB40 lät som en kul idé för hans film Reality Bites. Det tyckte även resten av världen och en monsterhit var född. Big mountain smed som bara satan medan järnet var varmt och släppte flera skivor under ett år. Men världen tröttnade snabbt och bandet splittrades. Några som inte tröttnade var vi, svenskar, som fick vår saknad av vit raggae mättad av Chilly White och Kenny Peach.

Skrivet av cpanov

Fler inlägg av Maila cpanov
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg