Senaste Kommentarer

Top Commenters

Onyanserats favoritfilmer – 1996

Inlägg av Måns Lindén den 4 september 2010 i

Onyanserat

Måns val:

Hemligheter & Lögner

Måns säger: ”En i alla avseenden perfekt film. Mike Leighs mästerverk är till bredden fylld av värme och medmänsklighet, därtill är det knäckade bra personregi bland murriga miljöer med inrökta heltäckningsmattor och sjaviga diskbänkar. Den här filmen måste ni bara se.”

Christophers val:

Bound

Christopher säger: ”Bröderna Wachowskis (Matrix) långfilmsdebut, och vilken debut! En modern film noir som får dig att knapra på naglarna från början till slut. Det är sexigt, våldsamt, estetiskt fulländat, roligt och innehåller en Joe Pantoliano i högform. Jag citerar honom fortfarande från filmen när jag stiger in i ett mörkt rum – ”Fuckin dark in here”. Ett mycket bra tecken.

Alex val:

The Frighteners

Alex säger: ”En film som jag kan se hur många gånger som helst. Den förtjusande blandningen av rysningar, skratt, skruvade karaktärer, Peter Jacksons visuella regi och en skönt utflippad story landar som en påse Gott & Blandat i magen. En riktig popcornslukarrulle!”

Leiyah’s val:

Trainspotting

Leiyah säger: ”Snygga scener, rapp dialog och Iggy Pop, kanske inte räckte  för att ge mig ’Lust For Life’ men seriously: Det var 1996, året som innehöll av mer skit än festivalernas ’toaletter’. Jag säger bara Happy Gillmore, The Craft, Barb Wire och Striptease. Konkurrensen för Trainspotting var därmed (med några få undantag,) obefintligt.”

Christians val:

Beautiful Girls

Christian säger: ”Glädje, sorg, smärta och hjärta. Vad mer kan man begära. Skådespelarna för sig är väl inte de bästa i världen, men denna cast är perfekt hopsatt och de lyfter varandra riktigt högt. En av mina absoluta favoritfilmer. ”

Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • olssonolsson

    @onyanserat "Medan vi faller" då? 90talets bästa…

  • @olssonolsson. Den är bra, men den är från 1995.

Fler onyanserade inlägg