Senaste Kommentarer

Top Commenters

Onyanserats favoritfilmer – 1997

Inlägg av Christian Eklöw den 15 september 2010 i

Onyanserat

Christophers val:

The Game

Christopher säger: ”Jag går ut hårt och säger att det här är Michael Douglas bästa roll – någonsin. Det finns en scen i början av filmen där han pratar med sin exfru och maken till sublimt och pressat spel har jag nog aldrig skådat. Fullständigt lysande. Regissören David Fincher kopplar ett grepp om dig som åskådare och släpper inte taget förrän flera dagar efter du sett filmen. Nej, där ljög jag. Filmen har fortfarande inte släppt taget. En film jag ser så ofta jag kan.”

Alex val:

Cube

Alex säger: ”Ett lysande exempel på hur man med låg budget och minimala medel kan göra en grym film om man bara har ett grymt manus. Visst känns skådespelet en smula haltande från gång till annan, men det är skitsamma när historien är så bra. Flera ruggigt brutala dödsscener, ett stort mysterium, flera tvister och ett mysigt öppet slut… om man bortser från dom efterblivna försöken till uppföljare. En film som har sin självklara plats i min bokhylla.”

Måns val:

Boogie Nights

Måns säger: ”Paul Thomas Andersons epos om porrindustrins glada dagar är inte minst en mästerlig uppvisning i personregi. Samtliga inblandade är enastående i en 70-talsdekor som till och med ställer ”Tillsammans” i skamvrån. Filmen handlar om uppgång och fall på ett allmänmänskligt plan och slutet på en sorglös era. Att Burt Reynolds (som blev Oscars-nominerad) än idag vägrar se filmen är enbart hans förlust. Gör inte samma misstag som Burt.”

Leiyahs val

La vita è bella

Leiyah säger: ”Som bekant gjorde Luc Besson en Fritz Lang-älskande film detta år och som bekant älskar jag snyggt filmfoto,men skitsamma. Roberto Benigni sparkade skiten ur Luc Besson med sin fantastiska film om ett helt nytt sorts spel. Sedan den har jag drömt om mannen som varje morgon ska hälsa mig med: ”Buon giorno, Principessa!” Blev nominerad till hela 7 oscars, vann 3. Skandal. Visa den för era barn. Förklara grejen lagom till puberteten.”

Christians val:

Christian säger: ”Trots att Ben Affleck spelar en av huvudrollerna i det minst klädsamma getskägget någonsin, så är det här en indiepärla ingen får missa. Jason Lee är fantastisk och manuset är smart, roligt och känsligt. Tyvärr verkar det som om detta var Kevin Smiths sista suck, men jag hoppas att han hittar tillbaka till mer hjärta och mindre prutt-humor.”

Skrivet av Christian Eklöw

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg