Senaste Kommentarer

Top Commenters

Onyanserats Favoritfilmer – 2005

Inlägg av cpanov den 11 januari 2012 i

Onyanserat

Christophers val:

Grizzly Man

Christopher säger: ”Timothy Treadwell gillar björnar. Nej, han älskar dom. Han är deras kompis och kommer göra allt för att skydda dom. Är han sinnessjuk eller bara en riktig djurvän? Werner Herzogs fantastiska dokumentär är ett fulländat mästerverk och bland det starkaste jag sett i dokumentärform. Werner Herzog har kallats för Tysklands Bergman. Han är så mycket mer än det.

Lindmans val:

Sin City

Lindman säger: ”Med en skådespelarensemble som skulle få vilken regissör som helst att drömma våta drömmar lyckades trion Miller, Rodriguez och Tarantino att återskapa den råa atmosfären från de populära serietidningarna. Aldrig någonsin har väl en serietidningsadaption utförts så smakfullt, så våldsamt, så vackert och så mördande effektivt som i Sin City. Bullets, boobs and beheadings, allt ryms i denna visuellt fulländade adrenalinkick!”

Måns Lindéns val:

Good Night and Good Luck

Måns säger: ”En nostalgisk moralbomb där George Clooney ger sin bild av hur han tycker att journalistiken borde vara. Genom stram regi, krispigt foto och utmärkta skådespelarinsatser övertygade han i alla fall mig.”

Ingrids val:

Brokeback Mountain

Ingrid säger: ”Storslagna naturbilder, ett fulländat soundtrack och en smärtsam och skitig kärlekshistoria när Ang Lee filmatiserade novellen om kofösarna Ennis del Mar och Jack Twist som förälskade sig där uppe på Brokeback Mountain. Att Heath Ledger gick bort bara några år senare gör filmen om möjligt ännu sorgligare.”

The Weather Man

Christian säger ” 2005 var ett ganska svagt år förutom ovannämda filmer. Dock var The Weather Man en liten pärla trots att Nicolas Cage spelar huvudrollen. En indiefilm med stort hjärta och lite galen humor. Regissören Gore Verbinski har mest gjort usla filmer om sjörövare men här fick han till det. Se den om ni inte gjort det än.”

Skrivet av cpanov

Fler inlägg av Maila cpanov
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg