Senaste Kommentarer

Top Commenters

Phil Spector – Trailer

Inlägg av Embla Sue Panova den 6 februari 2013 i

Onyanserat

Nu är den snart här, filmen som i alla fall jag har gått och väntat på sen det blev känt att den skulle spelas in. Jag pratar förstås om filmen om Phil Spector! Du kanske tror att du inte har koll på vem han är? Men det gör du nog det utan att veta om det – han har nämligen producerat både Beatles, Ramones, The Ronettes, The Crystals och Righteous Brothers. Runt 60-talet satte hans soundet för otalet tjejband och ligger bakom 25 av 40 hits mellan 60-65. Det går nästan att höra på en låt om det är Phil som producerat. Att kalla honom för ett musikalist geni är ingen överdrift.

2009 blev han dömd för mordet på väninnan och skådisen Lana Clarkson, en rättegång som skildrats i bland annat The Agony and the Ecstasy of Phil Spector. Det finns många om och men i rättegången och när jag såg dokumentären var domen ännu inte satt vilket gjorde att jag fick googla ordentligt efteråt för att få veta hur det gick.

När jag hade dokumentären i färsk minne fick jag se William Fitchner och slogs av likheten – jag sa till och med att han borde spela Phil på film. Strax därefter kom nyheten att jobbet gick till Al Pacino. Jag kunde inte se det framför mig och var rädd för att Al skulle vara för mycket Al för att kunna gestalta demonproducenten som kanske dödade sin väninna med en pistol i ansiktet.

Phil, William och Al.

Nu har trailen äntligen släppts och mitt hopp om filmen har svalnat betydligt. Det är inte ofta man önskar att man ska ha fel, men i det här fallet hade jag gärna haft det. Vad tycker ni?


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg