Senaste Kommentarer

Top Commenters

Reality Bites blir tv-serie

Inlägg av Ingrid Forsberg den 10 september 2013 i

Onyanserat

reality bites

En av de konstigaste tv-nyheterna jag läst på sistone är att den gamla 90-talsrullen Reality Bites ska bli tv-serie. Kommer ni ihåg den? Winona Ryder som Lelaina Pierce som precis gått ur college, hänger med sina slacker-polare och kämpar med karriär och kärlek i Houston. Och Ethan Hawke såklart, som slackerhunken Troy Dyer som både var ett asshole och en drömkille samtidigt, med sitt flottiga grungehår och sin pretentiösa framtoning. Jag älskade, älskade Reality Bites. Har sett den så många gånger, och kan en orimligt stor del av replikerna utantill. Egentligen är den nog inte bra, men det var något i filmen som verkligen slog an hos det tonåriga mig och min bästis där i början på 90-talet.

Det var Ben Stiller som regisserade filmen (och spelade med i den) och det är också han som ska vara exekutiv producent för serien, som också har samma manusförfattare som filmen (Helen Childress). En komediserie med halvtimmes-avsnitt på NBC ska det bli, och det rapporteras att den i stort ska följa filmens upplägg.

Men, samma upplägg i en tv-serie, nu såhär 20 år senare? Jag vet inte riktigt vad jag ska tänka om det. Men det första jag tänker är nog ändå – varför? Har detta att göra med nutidens faiblesse för 90-talet? Visserligen älskade jag filmen, men det finns ändå inget i mig som känner ett behov av denna serie. Men kära Ben Stiller, du får gärna förvåna mig. Och vem ska förresten spela Troy Dyer i serien? DET är ju den stora frågan.

Skrivet av Ingrid Forsberg

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg