Senaste Kommentarer

Top Commenters

Sämsta superhjältarna

Inlägg av Eduardo den 22 maj 2016 i

Film Onyanserat

Inte en superhjälte

Inte en superhjälte

Jag har väl stört mig på hjältarna i Avengersfilmerna under ett bra tag men det var först under senaste filmen Captain America: Civil war som det vart väldigt uppenbart – bristen på SUPERhjältar? Istället för karaktärer med awesome superkrafter får vi dom absolut sämsta hjältarna som Marvel kan uppbringa. Borta är Thor och Hulken som faktiskt hade några slags krafter och kvar har vi egentligen något som inte ens borde få lira i korplaget. Resten? Well – vi tar en titt (lite spoilers och sånt):

Nej. Nej nej nej nej.

Nej. Nej nej nej nej.

Captain America – vad har han för superkrafter egentligen? Han har en teflonbehandlad sköld – fine det har vilken lajvare som helst men vad mer? Vi glider in på seripedia och läser ”superhuman strength” jo tjena. Vem har inte det som är superhjälte – det är två krafter som inte borde räknas (för att alla har dom) om du ska kalla dig hjälte – flyga och styrka (vi snackar inte Hulkenstyrka men mjäkig Captain America styrka typ stoppa en bil). Om alla kan det så är det inget super med det helt enkelt

Pew pew go the fuck home

Pew pew fly home

Falcon – I serietidningarna har Falcon en falk som han har en telepatisk kontakt med och kan flyga – kanske inte sista-intervjun-nu för ett superhjälteteam direkt men fine . I filmen så har dock dessa ”superkrafter” ersatts med att han kan flyga med vingar signerade Tony Stark och en sunkig drönare a la teknikmagasinet – om någon är impad av detta så är det enbart sorgligt. På det hela så Falcon en sjukt ointressant karaktär som fått en lite väl stor egoboost pga av vad han fått från andra. Kolla bilden ovan och återkom gärna med vad som är super med denna superhjälte.

Inga superkrafter

Inga superkrafter

Black Widow – Kan lattja lite i någon judo-dojo säkert men superhjälte? Att kalla sig superhjälte när allt en kan är att skjuta med pistol och leverera en street fighter spark här o var är lite som att skryta med att du kom in på lärarlinjen på Mittuniversitet – grattis men det är ingen större bedrift. Gör om och gå hem.

Inte en superhjälte

Inte en superhjälte

Hawkeye – Kanske den ABSOLUT sämsta ’hjälten’ på den här listan.  Att ha ett vapen från stenåldern och missa 50% av gångerna är inte en superkraft. Snarare är det gravt efterblivet att slåss mot superskurkar på det sättet och hur han kom med Avengers är en gåta. När Hawkeye ’pensionerade’ sig i senaste Avengers så genererade det ungefär samma sorg som om Carl Bildt skulle ta bort Tinder. Nu kommer Hawkeye med helt plötsligt som att han skulle rädda världen när det redan finns hjältar med riktiga krafter.

Borde bara dö

Borde bara ge upp

War Machine – Lite cool rustning men vem skulle inte kunna vara badass med en sån rustning? En rustning som han själv inte gjort eller kan uppgradera. Ständigt beroende av att Iron Man ska fixa hans rustning så undrar man om War Machine ens kan fixa värma en mikropizza själv. När han blev nedskjuten så var det nog inte bara jag som klappade händerna i salongen och hoppades att han skulle försvinna en gång för alla

Lite.

Lite.

Black Panther – Naglar. Det är det – naglar. En cool dialekt men VAD mer. Vi sitter alltså med människor vars största skills är att dom kan kampsport – DET ÄR DET! Vad är det som är så super med det som alla kan göra? Alla kan ju signa upp sig på en prova-på kurs i karate och köra på men inte tusan kallar jag snubbarna på det lokala MMA-haket för superhjältar. Snarare sjukt störiga individer utan självinsikt och det är typ det vi har här.

Det som är gemensamt för alla här är den totala avsaknaden av någon slags intressant personlighet. Förutom grov brist på självinsikt så finns det absolut inget som är intressant med ovanstående karaktärer – absolut noll.

Civil War var sista gången jag la pengar på något som Captain America figurerar i. Att anmäla SF till konsumentombudsmannen för falsk marknadsföring för brist på hjältar ligger nära till hands men jag är lat 80-talist och kollar hellre om någon sunkig X-men rulle istället.

Skrivet av Eduardo

Fascinerad av det ostrukturerade och det hopplösa. Stadsplanerare som anser att fler filmer borde ses i sin rätta urbana miljö – filmen är bara en del av upplevelsen. Tycker allt blir bättre på danska. Gillar överlag inte TV-serier.

Fler inlägg av Maila Eduardo
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • JImmy

  Kul att ni tar upp det. Har stört mig på Hawkeye och Black widow länge. Förstår inte hur Black Widow kan komma undan med att bara vara en skolad agent. Speciellt kul är det när hon står bredvid Hulken och slaktar Lokes soldater på löpande band. En fråga gällande Captain America som kan vara intressant att tala om i form av superhjälte, hur är det med hans läkningsförmåga? Har han någon?

  /Jimmy

 • Eduardo

  Nu blire lite spoilers!

  Captain America tål surprise surprise INTE kulor. I slutet av serien som Civil War är baserad på så skjuts han faktiskt till döds med en helt vanlig kula. Ännu något osuper med honom. Annars håller jag med dig om orimligheten du framställer såklart.

  // Eduardo

 • Pingback: Utbytta skådisar « Onyanserat – Blogg om film och tv()

Fler onyanserade inlägg