Senaste Kommentarer

Top Commenters

Semesterfilmer i dubbel bemärkelse.

Inlägg av Embla Sue Panova den 18 juli 2013 i

Onyanserat

semester

Semestertider kan tvärtemot vad man kanske kan tro, ta fram det sämsta i folk. Plötsligt ska man umgås dygnet runt med folk man annars träffar en halvtimme till middagen och sen somnar ifrån i soffan. Det är som bäddat för konflikter och planer som går i stöpet – och för film i ämnet, givetvis!

Här är några semesterfilmer du inte får missa om du vill känna dig i gott sällskap bland andra som inte riktigt klarar av att ha 24 fria timmat om dygnet i flera veckor. Eller om du helt enkelt bara vill ha lite skönt soffhäng för att få de lediga dagarna att gå.

Länge leve Bernie. Eller den mer semesterklingande originaltiteln Weekend at Bernies är givetvis ett måste om vi ska snacka om en ledighet som inte blir som man tänkt sig.

Talented Mr Ripley. Det är 50-tal, det är semester i Italien och det är mörka avsikter. Har du ännu inte sett den, trots att den funnits i 14 år kanske du i och för sig inte är så himla intresserad, eller så har du bara missat en riktigt sevärd film.

Fredagen den 13:e. Få saker kan få mig att vägra tälta slash bo i stuga i skogen så mycket som alla dessa filmer om en handfull unga som sticker tills skogs på lite härlig ledighet – och sen var de bara en. Bra sommarskräckis som håller.

Stand By Me. Okej, det här är ju mer sommarlov än semester, men det är varmt, ledigt och kids som slår dank.

Ett Päron Till Farsa. Minst sagt pressade Chevy Chase, som det alltid går sådär för när han tar familjen på semester.

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg