Senaste Kommentarer

Top Commenters

Seventh Son – Trailer

Inlägg av Alexander Kantsjö den 12 juli 2013 i

Onyanserat

Seventh Son

Jag älskar fantasy, det var ett faktum redan vid barnsben och eftersom endast min kropp blivit äldre så är det ett faktum än idag. Tyvärr  så måste jag ändå säga att även jag börjat tröttna lite på alla generiska fantasyfilmer som Hollywood tryckt ur sig de senaste åren, filmer som bara är yta och spelar mer på wow-effekten än någon riktig substans. Trots detta så ser jag ända fram emot varenda en av dem och hoppas att den här gången ska det väl bli bättre. Till och med ett sådant epos som ”The Hobbit” gjorde mig besviken, istället för den mörka och tunga saga som var ”Sagan om Ringen”-trilogin så bjöds vi här istället på en alldeles för polerad och trallande upplevelse som mer påminde om en familjeåktur på Universal Studios.

Jeff Bridges är en skådespelare som för mig alltid är så självklar allt han gör, han har en naturlig pondus och en otroligt avslappnad skådespelarstil som gör att jag faktiskt har gillat honom i allt jag sett honom i, men nu är det alltså dags för ”The Dude” att greppa trollstaven och trollkarlsskruden för att försvara en fiktiv värld mot mörkrets makter. ”Seventh Son” är, som nästan alla fantasyfilmer idag, baserad på en bok, eller rättare sagt en serie böcker. Författaren Joseph Delaney har funnit flera priser för sina böcker i serien som på svenska heter ”Väktarserien”. Tyvärr så har det gång på gång bevisats att en bra bok nödvändigtvis inte behöver bli en bra film.

I en svunnen tid kommer en obeskrivlig ondska att svepa över världen och åter sätta igång kriget mellan de övernaturliga och människorna. Master Gregory (Jeff Bridges) är en soldat som för flera århundraden sedan fängslade den onda och mäktiga häxan Mother Malkin. Mother Malkin (Julianne Moore) har nu rymt och gör sig redo att hämnas genom att släppa lös sin fruktansvärda vrede över världen. Endast Master Gregory står i hennes väg och han har till nästa fullmåne på sig att träna upp sin lärling, Tom Ward (Ben Barnes), något som vanligtvis tar flera år. Mänsklighetens enda hopp står nu till den sjunde sonens sjunde son.

Igår släpptes den första trailern till filmen och ni kan se den här nedanför, skriv gärna kommentarer om vad ni tycker.

Personligen så måste jag tyvärr säga att den här trailern inte lockar mig speciellt mycket, återigen ser allting alldeles för tillrättalagt ut och det är något som saknas. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad men min spontana reaktion blir bara ”meh”. CGI-monster och miljöer som borde kännas mäktiga känns bara som påmålade kulisser och karaktärerna för rena och välsminkade. Jag får aldrig den där känslan av att sugas in i historien och den värld den utspelar sig i. Julianne Moore känns som en otroligt hotlös antagonist och Jeff Barnes så välkammad och renhårig att Edward Cullen skulle bli grön av avund. Jag tycker att trailern i sig är dåligt producerad och man har valt helt fel klipp, det blir aldrig något riktigt tempo och actionscenerna känns bleka och statiska. Nej, den enda orsaken som jag kan se till att se den här filmen är Jeff Bridges som ju som sagt alltid (i alla fall hittills) levererar.

Seventh Son har svensk biopremiär 18 oktober 2013

Skrivet av Alexander Kantsjö

En cineastisk allätare som framförallt slukar genrefilm och Tv-serier. Tycker att Leonardo Di caprio är på tok för överskattad och har en förkärlek för udda karaktärer. Skriver manus och drömmer om att sätta genrefilm på den svenska filmkartan. Vattuman och en smula laktosintolerant.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg