Senaste Kommentarer

Top Commenters

Simma lugnt, Larry är tillbaka!

Inlägg av Embla Sue Panova den 16 juni 2016 i

Onyanserat

larry

Ni som läser min texter vet att jag, kanske inte precis skyr, men absolut inte dras till amerikanska serier. För, britterna gör det ju så mycket bättre. Denna regel har särskilt gällt komedi, där jag tycker de två är som natt och dag. Men när min mans haka åkte ner till golvet över att jag inte sett Curb Your Enthusiasm (Simma lugnt Larry) blev jag givetvis nyfiken på vad jag kan ha missat för guldkorn. Och en del av mig, ska erkännas, tänkte att han inte visste vad han pratade om.

Men, ni vet blandningen av att man missat något och är lite förundrad över hur det kunnat ske och förtjusningen över att det innebär att man har MASSOR att ta igen? DEN infann sig.

I serien möter vi Larry, karaktären som George Costanza bygger på, det vill säga skaparen till Seinfeldt själv – Larry David. Eh, vänta, det där blev kanske snurrigt? Jag försöker igen. Det är alltså en spinoff som bara handlar om George Costanza i Seinfeld, men inte George själv utan han som karaktären bygger på – Larry David, som även är skaparen av Seinfeldt. Äsch skitsamma. Det här är en serie om en snubbe utan sociala koder, som säger allt vi egentligen tänker. Och vi får i tryggt förvar i soffan se på hur det går när man beter sig som vi egentligen skulle vilja. Och pja, det blir förstås komiskt för oss men det går ändå rätt ok för Larry.

Innerst inne är jag precis som Larry. Men jag håller min Larry instängd i ett litet trångt rum och släpper bara ut honom ihop med familjen och andra som måste gilla mig oavsett hur jag beter mig. (Ok, det är visst bara familjen, men ni fattar.) Efter att ha sett serien inser jag att jag borde ta ut min Larry mycket, mycket oftare. Kanske rasta honom nån gång om dagen eller helt enkelt använda honom som vakthund och bussa på honom på personer som förtjänar det.

Serien är klassiskt uppbyggd och kretsar kring en händelse eller ämne per avsnitt. Det är enkelt och väldigt skojigt. Eftersom det är så hög igenkänningsfaktor går det här hem. Det är inte “plats för skratt” som jag tycker drabbar amerikanska humorserier så ofta. Och för mig är det här ändå ganska långt ifrån Seinfeldt, en serie som jag aldrig har fastnat för. Jag kan tänka mig att det är lite som om man gillar Simpsons eller Futurama?

Ni som har sett vet precis vad jag pratar om och ni som inte har sett kan passa på att börja se ikapp för snart kommer nämligen säsong 9. Denna glada nyhet kom i tisdags och Larry-fans världen över jublar. Larry själv kommenterar nyheten såhär: “In the immortal words of Julius Caesar, ‘I left, I did nothing, I returned.’”

Själv känner jag att nyheten får bli sparken i röven att se om hela serien från början. Och den som träffar mig efter det bör nog vara beredd på att jag kommer ha en ilsken liten gubbe i släptåg – och hoppas på att jag kommer hålla honom inlåst.


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg