Senaste Kommentarer

Top Commenters

Teasers är alltid bättre än trailers

Inlägg av Måns Lindén den 4 oktober 2014 i

Onyanserat

Cooper Guns

Bradley och Liam i en annan film

Jag är medveten om att jag slår in en vidöppen dörr nu – men jag är så sjukt trött på långa, redovisande trailers som behandlar sin publik som kompletta idioter. Därför är teasers ALLTID att föredra.

Men.

Det finns problem även med teasers. Klippet nedan är ett prima exempel på en FANTASTISK teaser som lovade stort. Men så här i efterhand kan vi väl alla enas om att själva filmen 2012 inte RIKTIGT levererade.

Den bästa teasern just nu är American Sniper. Det är en kommande film av Clint Eastwood med Bradley Cooper i huvudrollen. Jag gillar, när man som här, lyfter fram en specifik scen som får representera helheten. Det greppet berättar ofta så mycket mer om det som är viktigt: tonaliteten och känslan.

Antagligen kommer det ändå visa sig till slut att American Sniper bara är ännu en flaggviftande, rasistisk och våldsförhärligande rekryteringsfilm för den amerikanska armén  – MEN att det är en bra teaser råder det inga som helst tvivel om.

 

 


Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg